Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Regele Michael Jackson, adorat şi pe ultimul drum
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 8 Iulie 2009
Zeci de mii de oameni s-au adunat, ieri-dimineaţă, în jurul arenei Staples Center, din Los Angeles, pentru a-i aduce un ultim omagiu starului american.

Ochii întregii omeniri s-au întors ieri asupra unui singur loc de pe harta lumii: o arenă în centrul căreia a fost depus sicriul aurit al celui mai iubit star al ultimelor decenii. Sicriul, la fel de somptuos ca şi cel al idolului lui Michael, James Brown, suflat cu aur de 24 de carate şi acoperit cu trandafiri roşii, a fost adus, în jurul orei 8.40, de cei patru fraţi ai artistului şi depus în faţa scenei.

Aceştia au fost îmbrăcaţi în costume negre, cravate galbene şi au purtat, fiecare, câte un trandafir roşu în piept. „Nu am înţeles niciodată până acum prin ce ai trecut, cu mulţimi de oameni pe urmele tale, care te-au judecat şi te-au ridiculizat. Poate că acum te vor lăsa în pace”, a spus unul dintre fraţi, în timp ce cei trei copii
ai săi, Prince Michael (12 ani), Paris (11 ani) şi Prince Michael II (7 ani), aflaţi şi ei pe scenă, îşi ştergeau lacrimile.

Impresionanta ceremonie, probabil cea mai amplă organizată vreodată la moartea unui star, a început cu un discurs ţinut de Nelson Mandela, prieten apropiat al lui Michael, după excursiile şi concertele acestuia în Africa de Sud. „Îl jelim alături de milioanele de fani din întreaga lume”, a spus Mandela, care şi-a declarat admiraţia pentru artistul dispărut.

Încă de la ora locală 8.00, elicopterele, atât cele ale televiziunilor, cât şi cele ale poliţiei, survolau Staples Center din Los Angeles. LAPD, ofiţeri călare, patrulau locul în care mii de vânzători de nimicuri se călcau la propriu pe picioare cu miile de fani veniţi cu flori sau cu cei care căutau disperaţi, în ultimul moment, bilete pentru funeralii. În jur, pe ecrane uriaşe, erau proiectate fotografii din diverse etape ale vieţii starului. Arena a început să se umple încă de dimineaţă. Los Angelesul n-a mai trăit un doliu atât de îndelungat şi de tulburător. O spune, în cuvintele ei, o afroamericană aşezată la o coadă doar pentru a lăsa un mesaj pe un panou, pentru Michael Jackson: „Oh, my God, this isn’t real!”.

„Te iubim, Michael”

După un moment de reculegere, pastorul Lucious Smith a prezentat mulţimii un mesaj din partea familiei: „Acest om din faţa noastră este, în primul rând, fiul, fratele şi tatăl, şi prietenul nostru”, a spus el. Apoi, după un discurs emoţionant susţinut de Queen Latifah, Mariah Carey a cântat piesa „I’ll Be There”, urmată de Lionel Ritchie, care a interpretat „Jesus Is Love”.

Berry Gordy, fondatorul casei
de discuri Motown, a luat cuvântul, amintind mulţimii că regele muzicii pop a avut un dar aparte şi că a cântat cu pasiune toată viaţa: „Cred că «regele pop» este prea puţin spus pentru ceea ce înseamnă acest artist. Cred că a fost cel mai bun entertainer care a existat vreodată. Vei rămâne mereu în sufletul meu, Michael, te iubesc”.

Nu părea real şi posibil ce se întâmplă cu bunul său prieten, în ziua de 25 iunie, nici pentru Elizabeth Taylor, care a refuzat în ultima secundă să mai apară la ultimul spectacol grandios al lui Michael. „Mi s-a cerut să vorbesc la Staples Center. Nu pot garanta că voi fi coerentă şi voi putea spune măcar un cuvânt. Chiar nu cred că Michael ar vrea să-mi împărtăşesc durerea cu alte milioane de oameni”, a scris actriţa pe Twitter, răspunzând anticipat curiozităţilor presei.

Nici Debbie Rowe, fosta soţie a starului, nu a intrat în arenă, ar fi o „distragere inutilă a atenţiei la un eveniment care ar trebui să se concentreze exclusiv pe moştenirea lui Michael”, după cum ea însăşi a transmis, prin avocatul său.

Tags: inmormantare  michael jackson  
2305 vizite
Distribuie pe