Locale Altele
Sambata, 31 Iulie 2021
Sam, 31 Iul 2021
Incendiile pârjolesc Spania şi Grecia
Evenimentul Zilei  - Luni, 3 August 2009
Incendiile de pădure continuă să facă ravagii în câteva regiuni europene din Spania şi Grecia, dar şi în Canada, mii de oameni fiind evacuaţi din calea flăcărilor, conform AFP.

În Spania, cea mai afectată regiune este insula La Palma, din Canare, unde peste 4.000 de oameni au fost deja evacuaţi. Peste 500 de pompieri, gardieni forestieri şi militari se luptă cu flăcările în Canare, însă vântul extrem de puternic duce la extinderea cu repeziciune a focului.

Şi nord-estul ţării este lovit de incendii, mai ales în regiunea Aragon. Premierul spaniol şi-a întrerupt concediul pentru a vizita regiunile care au căzut victime incendiilor mistuitoare.

Grecia şi Canada, alte victime

Mai multe focuri au izbucnit şi în pădurile greceşti din Menalon, în sudul ţării. Eforturile pompierilor sunt zădărnicite însă de rafalele puternice de vânt. Şi Corintul este afectat de incendii, zeci de hectare de pini fiind distruse.

În Canada, aproape 3.000 de oameni au fost evacuaţi în provincia Columbia Britanică, din calea flăcărilor care au mistuit regiuni vaste din estul ţării.

Tags: incendiu  padure  spania  grecia  
2145 vizite
Distribuie pe