Locale Altele
Joi, 18 August 2022
Joi, 18 Aug 2022
Un elev şi-a masacrat zece colegi într-un liceu din Finlanda - VIDEO
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 24 Septembrie 2008

Zece elevi ai unei şcoli profesionale din orăşelul finlandez Kauhajoki au fost ucişi ieri de un coleg de-al lor, care a deschis focul în direcţia acestora şi apoi a încercat să se sinucidă, relatează AFP.

Tânărul a decedat în cursul după-amiezei. Drama s-a produs la mai puţin de un an după un incident asemănător, petrecut într-un liceu din Tuusula, care a făcut nouă morţi şi a şocat întreaga ţară.

Agresorul Matti Juhani Saari, în vârstă de 20 de ani, era elev al şcolii din Kauhajoki şi se afla în vizorul poliţiei din cauză că postase pe portalul YouTube o înregistrare în care apărea înarmat cu un pistol Walther P22.
Poliţiştii finlandezi au stat de vorbă cu Matti Juhani Saari chiar luni, cu doar o zi înaintea masacrului de la Kauhajoki, cerându-i explicaţii în legătură cu înregistrarea. „Acţiunea poliţiei urmează să fie analizată în detaliu mai târziu. Agresorul avea un permis temporar pentru pistolul de calibru 22 şi îl primise în august 2008. Era primul său pistol“, a declarat ministrul finlandez de interne, Anne Holmlund.


Tags: atac armat  impuscaturi  liceu  finlanda  


3581 vizite
Distribuie pe