Locale Altele
Joi, 16 Septembrie 2021
Joi, 16 Sept 2021
Mesaje obscene pe gardurile Ambasadei Ungariei la Bucureşti
Evenimentul Zilei  - Luni, 10 Ianuarie 2011

Pe zidurile şi gardurile reprezentanţei diplomatice a Ungariei la Bucureşti au fost scrise, azi-noapte, cu vopsea mesaje obscene la adresa ambasadorului ţării vecine în ţara noastră, dar şi a Ungariei, scrie Agerpres.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz. Mesajele au fost şterse. Potrivit Jandarmeriei Bucureşti, securitatea ambasadei este asigurată de o firmă particulară. Însă gardienii stau în faţa ambasadei doar ziua, nu şi noaptea.

Un incident izolat

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Füzes Oszkár, a declarat că incidentul de la sediul misiunii diplomatice este izolat, nu caracterizează relaţiile dintre cele două ţări şi nu trebuie să i se acorde mare importanţă., potrivit Mediafax.ro.

"Nu este un mesaj, este un incident izolat. Nu trebuie acordată atenţie mare acestui incident", a spus Oszkár.

Diplomatul a mai spus că acest incident nu are nicio legătură cu relaţiile dintre cele două ţări ori cu relaţiile interetnice.

Incidentul vine la câteva zile după ce ministrul ungar de interne, Sandor Pinter, a declarat că aderarea României la Schengen va fi amânată.

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkár Füzes, a spus însă că ţara sa susţine cu toată forţa aderarea ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie.

2337 vizite
Distribuie pe