Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un nou seism şi o nouă explozie la centrala nucleară de la Fukushima
Realitatea  - Luni, 14 Martie 2011

Centrala nucleară de la Fukushima a devenit o bombă cu ceas. În această dimineaţă, o nouă explozie s-a produs, de data aceasta la reactorul 3. Potrivit unei televiziuni locale, 11 oameni au fost răniţi. Explozia s-a produs la scurt timp după un nou cutremur de 6,2 pe Richter.

Explozia s-a produs la ora locală 11.01. Autorităţile susţin că miezul reactorului nu s-a topit. Este a doua explozie la centrala de la Fukushima, după cea pretrecută sâmbătă.

Explozia de sâmbătă s-a produs la reactorul nr.1 al uzinei. Este vorba despre o explozie de hidrogen, care intervine ca urmare a vaporilor acumulaţi în procesul de răcire a reactorului. Explozia a dărâmat un zid al incintei unde se află reactorul.

Autorităţile au cerut rezidenţilor pe o rază de 20 de kilometri să rămână la adăpost, în locuinţe.

Totuşi, ipoteza unor emanaţii radioactive este considerată puţin probabilă, iar autorităţile continuă să încerce să răcească în continuare reactorul cu ajutorul apei de mare.

După cutremurul de vineri, care a avut magnitudinea 9, sistemul de răcire al reactoarelor uzinei nucleare a fost afectat, existând pericolul unei topiri a miezului reactorului.

8781 vizite
Distribuie pe