Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Victorie cu gust de Cherrise
Cristian Tudor  - Luni, 8 Decembrie 2008

Aflată la primul sezon în prima ligă a baschetului feminin românesc, echipa Clubului Sportiv Municipal din Satu Mare a obţinut sâmbătă o mare victorie.
 
Elevele antrenorului Dan Fleşeriu au învins campioana en-titre, ICIM Arad, după un meci pe care, cu excepţia unei scurte perioade din sfertul doi, l-au controlat pe tot parcursul lui.

 

Începutul a aparţinut sătmărencelor, din rîndul cărora Cherrise Graham a făcut cel mai bun meci al ei din acest campionat. Apărare beton, contraatacuri şi şuturi de afară, nimic nu a lipsit din arsenalul alor noastre, care după 10 minute conduceau cu 20-9 şi aprindeau speranţele suporterilor prezenţi în număr mare în tribune.

Aveam însă în faţa una din cele mai bune echipe din campionat, lucru care s-a văzut în sfertul doi. Arădencele au revenit în joc, ba chiar au preluat conducerea in minutul 18. Sfârşitul reprizei le-a găsit însă pe sătmărence din nou la timonă, un coş de 3 puncte marca Graham şi unul de 2 puncte în ultima secundă înscris de Laura Drăgoescu permiţând CSM-ului să coboare la cabine în avantaj, 32-30.

 

A urmat sfertul trei, unul în care pe teren s-a aflat doar o singură formaţie. Nu ştim ce le-a spus Dan Fleşeriu fetelor în vestiar, dar a urmat o lecţie de baschet predată oaspetelor, care nu s-au mai aflat nici un moment în meci până la final. Graham a fost în continuare de neoprit, Drăgoescu a înscris două coşuri de 3 puncte în mijlocul unei „dezlănţuiri” de 13-0, Monica Urse a găsit şi ea o „triplă” de la aproape 9 metri, Czukor Tunde si Andreea Nemeş au fost excelente în apărare, în timp ce Adriana Pricop s-a aflat tot timpul la locul potrivit în momentul potrivit.

De partea cealaltă, sătmărencele ICIM-ului, Tarţa şi Meszaros si-au arătat valoarea, dar degeaba, pentru că după ce a condus cu 56-40 după 30 de minute, CSM nu a mai făcut altceva decât să conserve tacticos rezultatul, păstrând o diferenţă liniştitoare până la final: 68 - 58.

 

Au marcat pentru CSM Satu Mare: Graham 31, Drăgoescu 15, Urse 13, Czukor 6 şi Pricop 3. Au mai jucat Andreea Nemeş şi Adina Pop.

 

Celelalte rezultate din etapa a 10-a:
BC Teleorman Alexandria – Sfântu Gheorghe 64-62
Sortul Studenţesc – SCM Craiova 67-89
Alba Iulia – Rapid 36-82
„U” Cluj – Olimpia Bucureşti 93-47
CSM Oradea – MCM Târgovişte 53-73
CET Govora – Politehnica Iaşi 90-39

Tags: baschet feminin  icim arad  cherrise graham  
2011 vizite
Distribuie pe