Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sală performantă de bowling și popice la Satu Mare
Veronica Hodas  - Joi, 20 Iunie 2013

Președintele Federației Române de Popice, Mariana Popescu, alături de secretarul general, Constantin Stamatescu au fost prezenți la Satu Mare. Cei doi au susținut, joi, o conferință de presă alături de viceprimarii Marcela Papici și Radu Roca, de președintele CS Unio, Gheorghe Istrăuan și antrenorul de popice, Gheorghe Sabău.

 


Mariana Popescu a venit la Satu Mare pentru a prezenta o primă fază a unui proiect care înclude construirea unei săli performante de bowling și popice.„Am venit la Satu Mare deoarece am găsit sprijinul în Primăria Satu Mare de a dezvolta un proiect European prin care să facem o sală performantă de bowling și de popice. Rezultatele popicarilor sătmăreni pe plan internațional sunt deosebite și tocmai de aceea vrem să dezvoltăm acest sport la nivel național și să putem rămâne în frunte, acolo unde ne-am situat de-alungul timpului. Am găsit deschiderea aici la doamna viceprimar și la domnul viceprimar și cu siguranță vom avea o colaborare fructoasă pe această temă”, a declarat președintele FRP, Mariana Popescu.

 

Proiectul constă în construirea unei săli performante de bowling și popice, dotată și amanajată cu opt piste de bownling, respectiv opt de popice, deoarece există o linie de finanțare pe fondurile europene 2014-2020. În cazul în care proiectul nu va fi eligibil, se va căuta o clădire care va fi amenajată cu toate dotările necesare.

 

„Mă bucură nespus că a fost primul oraș ales și vizat de către conducerea federației. Atât bowlingul, cât și popicele sunt un sport care se poate practica în condiții foarte bune 12 ori pe an și nu în mod obligatoriu pentru performanță pentru că e o ocazie de a face mișcare și se adresează în egală măsură atât copiilor, cât și celor în vârstă și ne bucură, ca și reprezentați ai municipalității că ni se oferă și ni se deschid noi orizonturi spre a dezvolta pentru comunitate astfel de proiecte. Suntem într-o fază de primă discuție, este un plan. Proiectele pot să fie foarte multe, nu înseamnă în mod obligatoriu că le putem duce la capăt, dar acum șansele sunt destul de mari de reușită”, a declarat viceprimarul, Marcela Papici.

 


În acest moment totul este doar în fază de proiect, însă viceprimarii orașului vor aprofunda condițiile obligatorii pentru ca planul să poată deveni eligibil și finanțabil din viitoarele fonduri europene 2014-2020. Pentru  a se putea realiza cele 8 piste de bowling și popice, investiția se ridică la 300 mii euro.

 

„Pentru ca proiectul să fie eligibil trebuie să știm exact standardele e funcționare ale acestor piste”, a specificat viceprimarul Radu Roca.

 

Dacă acest proiect se va realiza, la Satu Mare se vor organiza Campionate Mondiale și Europene de popice și bowling, ceea ce ar fi un plus pentru orașul nostru.

 

2015 vizite
Distribuie pe