Locale Altele
Luni, 2 August 2021
Luni, 2 Aug 2021
Caila Desroches, noua jucătoare de baschet a echipei CSM Satu Mare
Veronica Hodas  - Vineri, 17 Ianuarie 2014

Noua jucătoare a echipei CSM Satu Mare, pivotul, Caila Desroches a fost prezentată vineri, în cadrul primei conferințe de presă din acest an susținută de primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, președintele secției de baschet, Florin Mureșan și antrenorul echipei de baschet CSM Satu Mare, Peter Eles.

CSM Satu Mare a avut mare nevoie de un pivot, deoarece pivotul Monica Ivan a suferit o accidentare, iar în acest moment este la recuperare. Cei din conducerea clublui au căutat o jucătoare care să ajute formația sătmăreană în partea a doua a campionatului și astfel, au găsit-o pe Caila, o jucătoare americancă în vârstă de 24 de ani.

Descroches se află pentru prima dată în România, ea evoluând până acum în Australia și Grecia. Americanca ce măsoară 1.93m a jucat timp de un an și jumătate  pe poziția de pivot la echipa din Grecia, PAOK Salonic, unde s-a remarcat cu medii de 13 puncte și 12.8 recuperări. 

„Mă bucur că a venit tânăra jucătoare care este și foarte performantă. Era nevoie de un om cam ea în echipa noastră, dar asta nu înseamnă că le neglijăm pe fetele noastre, ele în continuare sunt pregătite și în continuare le pregătim. În acest moment avem nevoie de domnișoara Caila și mă bucur extrem că a venit.Sunt convins că domnul antrenor o va folosi cât se poate de bine ca să progresăm și să avem rezultate foarte bune”, a declarat primarul, Dorel Coica. 

Antrenorul Peter Eles a subliniat faptul că au avut noroc deoarece în Grecia s-a introdus un regulament care spune că doar o singură jucătoare străină are voie să evolueze în campionat.

 „Dicuțiile au început încă din vară, deoarece echipa a dus lipsa unui pivot. A trebuit să ne reorientăm foarte repede deoarece am rămas descoperiți pe acest post. Din fericire pentru noi, în Grecia s-a introdus un regulament în care scria că doar o singură jucătoare străină are voie să evolueze în campionat în prima Ligă și toate echipele au făcut restructurări. Așa s-a nimerit, după ce sezonul trecut ea a fost cea mai bună jucătoare, marcatoare, recuperatoare, iar după cinci meciuri a trebuit să se despartă de echipă.” 

Caila a declarat că este va ajuta echipa în toate felurile posibile. „Sunt aici să ajut echipa în toate felurile posibile. Binînțeles, există o legătură frumoasă între fete fără mine și eu nu sunt aici să o stric, sunt aici să întăresc această legătură. Așa că sunt foarte entuziasmată pentru restul sezonului de campionat și vreau să termin în forță. ”          

În acest moment CSM Satu Mare ocupă locul 6 în campionat și speră să-și mențină poziția până la finalul campionatului,

1440 vizite
Distribuie pe