Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sătmăreanul-american Dan Grunfeld va juca pentru România
Cristian Tudor  - Joi, 22 Ianuarie 2009

Americanul Dan Grunfeld, fost jucator la New York Knicks, a primit cetatenia romana si va evolua pentru nationala masculina de seniori in cadrul campaniei de promovare in elita baschetului european.

 

Ernie Grunfeld, tatăl lui Dan, s-a nascut in 1955 in Satu-Mare si in 1964 a emigrat in Statele Unite. Acolo a jucat in NBA si a facut parte din nationala de baschet a Statelor Unite medaliata cu bronz la JO din 1976, de la Montreal. Intre 1989 si 1999 a fost general manager la New York Knicks, intre 1999 si 2003 a avut aceeasi functie la un alt club din NBA, Milwaukee Bucks, iar de 6 ani ocupa functia de presedinte la Washington Wizards.

           

Fiul sau, Dan Grunfeld (1,98 m / 98 kg) in varsta de 25 de ani, dupa evolutia la Stanford University, a fost cooptat de echipa germana EWE Baskets Oldenburg (adversara din acest an a lui U-Mobitelco Cluj, in FIBA Eurochallenge), apoi a jucat in Spania, la Valencia Gandia.

 

In septembrie anul trecut, visul lui Dan a devenit realitate: a fost achizitionat de New York Knicks. A plecat insa din NBA, fara sa joace, dupa doar o luna. In drumul spre Spania, unde va evolua din acest an, Dan a trecut prin Romania si a redobandit cetatenia romana.

Nationala masculina inregimenteaza astfel un jucator tanar de real talent. Dan Grunfeld va imbraca tricoul Romaniei pentru prima data in aceasta vara, cand nationala va finaliza campania de calificare pentru barajul care asigura promovarea in prima divizie valorica a baschetului european.

Tags: dan grunfeld  baschet  romania  
2039 vizite
Distribuie pe