Locale Altele
Marti, 22 Iunie 2021
Marti, 22 Iun 2021
Antrenorul Peter Eles a participat la o tabără internațională în Ungaria
CSM Satu Mare  - Luni, 7 Iulie 2014

Localitatea Baja din Ungaria a fost, timp de o săptămână, gazda taberei internaționale de baschet a Academiei Ratgeber, unde a participat și Peter Eles, antrenorul echipei de baschet CSM Satu Mare, alături de 13 antrenori din Ungaria, Serbia și Italia.

Academia poartă numele unui mare antrenor, Laszlo Ratgeber, cel mai titrat antrenor din baschetul feminin pentru că a reușit să câștige titluri de campion cu echipe din trei țări și anume, nouă titluri naționale în Ungaria, o Euroligă cu Spartak Moscova și patru prezențe în Final Four-ul european și două Supercube ale Europei.

La stagiul de pregătire au participat 190 de copii din mai multe țări, aceștia au primit lecții de la antrenorii prezenți la stagiu. De asemenea, antrenorii au avut parte de un stagiu de perfecționare cu lectori din Serbia, Italia și Ungaria.

„Mă bucur că am putut participa la o asemenea tabără internaţională. Baschetul este pasiunea mea şi orice stagiu este un bun prilej pentru a mai învăţa de la antrenori cu experienţă“, a spus Eleş.

 În fiecare zi au avut loc câte trei antrenamente, plus şedinţe cu staff-ul tehnic despre metodele de predare a baschetului pentru copii.

 Pentru a vedea cât este de strânsă legătura dintre Petru Eleş şi Laszlo Ratgeber, în toamnă acesta va face o vizită la Satu Mare şi va face cunoştinţă cu echipa de baschet. Aşadar, după Fabio Fossati, un alt nume mare al baschetului european va fi prezent în sala LPS.

Ba mai mult, Academia Ratgeber doreşte să deschidă o secţie şi în oraşul nostru, pentru fete între 10 şi 11 ani, ceea ce reprezintă un pas înainte pentru viitorul acestui sport din Satu Mare.

 

925 vizite
Distribuie pe