Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Campionii scrimei românești vin la Satu Mare
Federația Română de Scrimă  - Marti, 26 August 2014

Federația Română de Scrimă organizează în perioada 31 august – 9 septembrie 2014, pentru prima dată în istoria sa, o Caravană de popularizare a scrimei în întreaga țară.

Cei mai mari campioni și antrenori de scrimă în activitate, vor poposi în 11 orașe, într-o acțiune fără egal în România, iar unul dintre ele va fi Satu Mare.

Caravana va sosi la Satu Mare vineri, 5 septembrie de la ora 10.00. Alte orașe participante sunt Slobozia, Constanța, Iași, Târgu Mureș, Cluj Napoca, Oradea, Timișoara, Craiova, Brașov, Râșnov.

Din partea Federației Române de Scrimă vor participa Mihai Covaliu, Ana Maria Brânză, Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Florin Zalomir, Rareș Dumitrescu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Iancu, Mădălin Bucur, Mihai Cruțu, Adrian Dabija, Dorin Băzăvan, Alexandra Predescu, Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Ana Maria Constantin, Simona Pop, Greta Vereș, Bianca Pascu, Mirela Ifrim.

Scopul acestui eveniment este popularizarea scrimei, atragerea a cât mai mulți copii spre sala de scrimă, explicarea beneficiilor practicării unui sport, interacțiunea dintre copii și marii campioni ai scrimei românești;

Locația în care se va desfășura manifestarea va fi groapa din Centrul Nou, iar în caz de vremea rea, la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti”. Evenimentul va cuprinde demonstrații de scrimă, lecții de istorie a scrimei, prezentarea cluburilor din orașele gazdă, dialog între campioni și copii, ședințe de autografe și fotografii.

Tot  în  cadrul  campaniei  Federației Române de Scrimă,  anunță  și  premiera  filmului independent Planșa,  lungmetrajul  de debut al  regizorului  Andrei  Gheorghe.

Un film despre pasiunea pentru scrimă a doi sportivi care dezvoltă o relație personală și sacrificiile lor pentru sportul de performanță. Lansarea oficială va avea  loc  pe  26  septembrie  2014,  iar  filmul  va  putea  fi  urmărit  în cinematografele din toată țara și nu numai. Federația Română de Scrimă va promova “Planșa” în toate orașele în care va fi prezentă „Caravana Scrimei Românești”, fiind primul film românesc de după 1989 care descrie fenomenul scrimei. Începând cu data de 27 septembrie, îi așteptăm pe toți cei care doresc să înțeleagă scrima să vizioneze filmul în sălile de cinema sau alături de antrenorii de scrimă din toată țara.

1024 vizite
Distribuie pe