Locale Altele
Vineri, 19 August 2022
Vin, 19 Aug 2022
Campionii scrimei românești ajung la Satu Mare
Federația Română de Scrimă  - Joi, 4 Septembrie 2014

Federaţia Română de Scrimă vizitează, vineri, de la ora 11.00, oraşul Satu Mare pentru a promova acest sport deosebit adesea comparat pe plan mental cu o „partidă de şah disputată cu viteza luminii”. Locaţia de desfăşurare este Pasajul Corneliu Coposu, în caz de vreme neprielnică la Filarmonica “Dinu Lipatti”.

Acest demers are ca scop popularizarea scrimei şi se adresează în primul rând copiilor. În cadrul prezentării se vor explica beneficiile practicării acestui sport, diferenţa dintre cele trei arme utilizate - floreta, spada şi sabia, iar participanţii vor putea să interacţioneze cu marii campioni ai României.

Invitaţii din partea Federaţiei Române de Scrimă care vor fi prezenţi sunt Mihai Covaliu – laureat cu medalia de aur la Olimpiada de la Sydney în anul 2000, Tiberiu Dolniceanu, Ana Maria Brânză – lideri în clasamentele Cupei Mondiale la sabie și spadă seniori şi componenţii echipelor de sabie, spadă și floretă ale României la seniori, juniori și cadeţi.

La aceste întâlniri se vor face demonstraţii de scrimă, se vor prezenta cluburile din orașul gazdă şi vor avea loc dialoguri între campioni și copii, ședinţe de autografe și poze cu participanţii.

1359 vizite
Distribuie pe