Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Sătmăreanul Mani Gyenes la startul Dakar Rally 2015, în Argentina
Top Gear, Vectra Racing Team  - Duminica, 4 Ianuarie 2015

Dakar Rally 2015 a debutat astăzi cu o etapă de 838 de km între Buenos Aires și Villa Carlos Paz. Speciala inclusă în această primă etapă măsoară 175 de km pentru categoria moto, iar Mani Gyenes a luat startul la ora locală 8.32 am (13.32 ora României).

"The world cup of adventure – Cupa Mondială a Aventurii" cum a fost numită această a 37-a ediție a raliului de către Étienne Lavigne (director ASO, organizatorul Dakar Rally), a debutat pe 4 ianuarie cu o specială nisipoasă și rapidă.

Acești primi km sunt caraterizați ca un prolog, fiind mai mult un prilej pentru rideri să își intre în ritmul de cursă și să fie stabilită ordinea de start pentru speciala a doua Villa Carlos Paz – San Juan (518km).

Totuși, chiar dacă pare ușoară, proba este presărată cu foarte multe viraje de 90 de grade unde se schimbă și direcția de mers. Cu alte cuvinte nu sunt 175 de km unde se merge cu gazul tras la maxim și în care trebuie să te uiți atent în roadbook, chiar dacă viteza de deplasare va depăși în multe zone 100km/h.

Evoluția lui Mani poate fi urmărită live pe http://gaps.dakar.com/2015/dakar/stage-01/aso/ukie.php, trebuie doar să introduceți nr. de concurs 49.

Paradă în fața a 800.000 fani la startul festiv al Dakar-ului

Pe 3 ianuarie, în Buenos Aires, cele 406 de vehicule înscrise în raliu au participat la startul festiv organizat în fața Casa Rosada – reședința președintelui Argentinei – la eveniment asistând în total 800.000 de fani.

Aceștia s-au așezat și de-a lungul traseului care i-a dus pe concurenți de la Tecnopolis până la podium și retur.

Mani Gyenes (Autonet Motorcycle Team) și Marcel Butuza (Vectra Racing) au defilat pe acest traseu fluturând steagul României și s-au bucurat că au putut readuce tricolorul în cea mai importantă competiție de anduranță din lume.

Dakar 2015 poate fi urmărit în România prin intermediul Eurosport, rezumatul fiecărei etape urmând să fie difuzat imediat după miezul nopții. 

1201 vizite
Distribuie pe