Locale Altele
Marti, 17 Mai 2022
Marti, 17 Mai 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mani Gyenes, lider la clasa Maraton în Raliul Dakar
ProSport  - Luni, 12 Ianuarie 2015

Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) s-a adaptat perfect condiţiilor din Raliul Dakar. La jumătatea competiţiei, după etapa a şaptea, sătmăreanul a preluat conducerea la clasa Maraton, categorie la care nu este permisă schimbarea motorului.

Performanţa este cu atât mai importantă cu cât, în etapa a doua, Mani a fost la un pas de a abandona competiţia din cauza unei probleme tehnice, care l-a făcut să piardă timp preţios în clasament.

Gyenes a recuperat etapă cu etapă şi la finalul uneia dintre cele mai grele speciale, de 717 km, care i-a purtat pe rideri de pe coasta Oceanului Pacific până la 3.700 m altitudine în Uyuni, a trecut pe primul loc al clasamentului.

”Mi-a fost greu să îmi găsesc ritmul azi. A fost o zi foarte lungă şi este prima dată când concurez atât de mulţi km la o altitudine de peste 3.000 de metri. Vom reveni în Chile şi sper să îmi măresc avansul pe care îl am la clasa Maraton” - a declarat acesta.

De altfel, etapa a şaptea a fost una dintre cele mai dificile, condiţiile meteo fiind extreme. Treziţi la ora 4 dimineaţa, concurenţii au parcurs peste 390 de km pentru a ajunge la startul probei. Au trecut graniţa din Chile în Bolivia şi ulterior, au pornit, de la o altitudine de 3.500 m, pe speciala care a măsurat 321 km.

A fost de altfel şi cea mai liniştită parte a etapei, pentru că a urmat un traseu presărat cu numeroase treceri prin râuri, totul fiind îngreunat de ploaia care a făcut drumul alunecos şi noroios. În clasamentul general, Mani Gyenes ocupă locul 30, în timp ce Marcel Butuza ocupă locul 60.

1052 vizite
Distribuie pe