Locale Altele
Duminica, 16 Mai 2021
Dum, 16 Mai 2021
Revanşă categorică în faţa orădencelor
Cristian Tudor  - Duminica, 15 Februarie 2009

Învinse în tur la Oradea cu 50-58, jucătoarele CSM-ului din Satu Mare şi-au dorit foarte mult revanşa în meciul de sâmbătă.

Importante au fost nu doar cele 2 puncte puse în joc, ci şi diferenţa de scor, deoarece în cazul unei victorii la peste 8 puncte, sătmărencele făceau un pas foarte important pentru prezenţa în play-off.

După 40 de minute dominate clar de gazde, acest lucru s-a şi întâmplat, iar în urma acestei victorii CSM Satu Mare a urcat pe locul 5 în clasamentul primei divizii.

 

Jucătoarele lui Dan Fleşesriu au pus accentul încă de la început pe apărare, deoarece în faţa lor s-a aflat o echipă cu trei americance în componenţă, iar două dintre ele, Hughes şi Jones, sunt printre primele 5 marcatoare din campionat.

Din fericire, apărarea a funcţionat foarte bine, primele 10 minute terminându-se cu scorul de 17-8 şi diferenţa de 8 puncte era deja atinsă.

În sfertul doi au fost câteva momente de ezitare în ambele tabere, a ieşit un joc mai încâlcit, „vinovate” fiind în special oaspetele care încetineau foarte mult ritmul jocului, sperând să le perturbe tactica fetelor noastre. Au reuşit asta, mai mult sau mai puţin, până la pauza mare, la cabine echipele intrând cu 28-22.

 

Minutele de pauză au fost suficiente însă pentru antrenorul sătmărencelor să găsească antidotul, sfertul trei fiind unul perfect: la 53-27 în minutul 30 totul era terminat. Ultimele minute le-au găsit în teren şi pe junioarele gazdelor, dar nici aşa nu au fost periclitate victoria sau diferenţa necesară de scor, la final fiind înscris pe tabelă scorul de 71 – 52. A fost din nou un succes al întregii echipe, Dan Fleşeriu nedorind la conferinţa de presă să evidenţieze vreo jucătoare anume, fiind în schimb satisfăcut de disciplina tactică a elevelor lui.

 

Au marcat pentru CSM Satu Mare: Cherrise Graham 16, Claudia Pop 11, Laura Drăgoescu 11, Tunde Czukor 9, Adriana Pricop 9, Monica Urse 8, Adina Pop 3, Izabella Meszaros 2 şi Andreea Nemeş 2.

 

În celelalte meciuri din etapa a 16-a a primei divizii:


BC Teleorman Alexandria – Universitatea Alba Iulia 128-45

Sportul Studenţesc – „U” Trustul Cre Cluj Napoca 45-66

CSS-LMK Sfântu Gheorghe – CET Govora 103-49

ICIM Arad – Politehnica Iaşi 78-39

SCM Craiova – MCM Târgovişte 62-84

Rapid Bucureşti – Olimpia Bucureşti 79-60

Tags: baschet  feminin  csm  oradea  
1253 vizite
Distribuie pe