Locale Altele
Duminica, 1 August 2021
Dum, 1 Aug 2021
Rally Raid la Satu Mare, la sfârşitul acestei săptămâni
Florin Răchitan  - Marti, 19 Mai 2015

Preşedintele ACAR Satu Mare, Ovidiu Domide, a prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe pe care a susţinut-o împreună cu primarul Dorel Coica, detalii despre organizarea la sfârşitul acestei săptămâni a primei etape a Campionatului Naţional de Rally Raid ce se va desfăşura în judeţul nostru.

Competiţia a fost resuscitată după nouă ani de pauză, iar la ediţia din acest an s-au înscris 25 de echipaje auto şi moto. Pe parcursul celor trei zile, spectatorii vor putea admira şi o expoziţie a brand-urilor consacrate de maşini.

GHIDUL SPECTATORULUI

Trofeul Paul Badea reprezinta prima etapa a Campionatului National de Rally Raid 2015. Lungimea totala a competitiei este de 360 km din care 230 km probe speciale, in numar de 7.

Participa autovehicule special pregatite pentru intreceri de raliuri tot-teren, cea mai cunoscuta competitie de aceasta categorie fiind Raliul Dakar. Locatia de START – SOSIRE  a raliului este Centrul Vechi al municipiului Satu Mare, cu secretariat la Hotel Aurora.

PROGRAMUL COMPETITIEI

Verificari administrative si tehnice – vineri ora 10.00 – 14.00

Conferinta de presa a organizatorului – vineri ora 14.00

Start raliu – vineri ora 16.00

Start etapa II – sambata ora 9.00

Sosire – sambata ora 16.00

Festivitatea de premiere – sambata ora 19.00

HARTA TRASEULUI

Vineri - 22 mai

Traseul este incadrat de drumul national care duce la punctul de frontiera Petea, Padurea Mare si digul Somesului.

Puncte pentru spectatori:

- drumul de acces spre Padurea Mare de pe DN 19A

- prelungirea strazii Dara

- digul Somesului

Traseul se inchide circulatiei publice incepand cu ora 15.30, start primul automobil de competitie la ora 16.26. Circulatia se deschide la ora 20.30.

Sâmbătă - 23 mai

Traseul este situat in zona Codru, trei probe speciale desfasurandu-se pe drumuri forestiere si pe langa padure, in zone delimitate de localitatile Homorodu de Sus, Chilia, Homorodu de Jos, Sâi si Poiana Codrului, iar o proba speciala va avea loc pe platoul cuprins intre Homorodu de Sus, Homorodu de Mijloc, Viile Satu Mare, Medisa si Solduba.

Puncte pentru spectatori:

- Homorodu de Sus – pe drumul judetean inainte de biserica, in stanga se intra la startul probei “Paul Badea”, in dreapta se poate urca pe platoul ultimei probe;

- Sâi – iesirea spre Homorodu de Jos si drumul forestier

- Homorodu de Jos – la tabla de intrare in localitate se face stanga spre Sâi mergand 200 m

- Chilia – iesirea din localitate pe drumul forestier, langa cimitir in livada

- Poiana Codrului –  iesirea din localitate pe forestier dupa 2,7 km la cariera

Traseul se inchide circulatiei publice la ora  9.00, start prima masina la ora 10.06. Traseul se deschide circulatiei la ora 15.00. Proba de pe platou se desfasoara intre orele 14.26 – 16.00.

SFATURI UTILE PENTRU SPECTATORI

Echipati-va adecvat conditiilor meteo si de teren, asigurati-va provizii suficiente de hrana si lichide. Respectati indicatiile organizatorilor si fortelor de ordine. Nu stationati in zonele periculoase (exteriorul virajelor) si pastrati distanta fata de marginea traseului. Evitati locurile aflate sub nivelul traseului, preferand cele mai inalte. Fiti atenti la autovehiculele care trec pe traseu. Nu lasati nesupravegheati copiii si animalele de companie. Nu circulati pe traseul probei atat timp cat este inchis.

ATENTIE! SPORTUL CU MOTOR ESTE PERICULOS!

1276 vizite
Distribuie pe