Locale Altele
Joi, 20 Ianuarie 2022
Joi, 20 Ian 2022
Roxana Ciuhulescu și Many Gyenes au dat startul Rally Raid-ului
Veronica Hodas  - Vineri, 22 Mai 2015

Prima etapă a Campionatului Național de Rally Raid care se desfășoară în acest week-end la Satu Mare a luat startul vineri după amiază din Centrul Vechi.


Înainte ca Roxana Ciuhulescu și campionul nostru Many Gyenes să dea startul competiției, la care s-au înscris 19 echipaje, toți cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria lui Paul Badea.

Ovidiu Domide, alături de Roxana Ciuhulescu, fosta moderatoare a emisiunii Promotor, primarul municipiului, Dorel Coica, Cătălin Nicolaescu - vicepreședintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Ionel Patrichi - director de concurs și președinte A-CAR România, Florin Verdeș - responsabil cu securitatea și Adrian Fodor - comisar sportiv, au susținut o conferință de presă în care au prezentat câteva detalii legate de concurs.


Roxana Ciuhulescu a precizat că această cursă este organizată „în memoria lui Paul Badea. A fost poate cel mai bun prieten al moto-sportului și îi dedicăm această cursă. Iată că Satu Mare este din nou pe harta moto-sportului. Sperăm să nu există incidente și vremea să fie plăcută.”


Primarul a declarat că este bucuros deoarece „Satu Mare a revenit în circuitul marilor raliuri. Îi mulțumesc Roxanei în mod special că a venit, cu toate că starea de sănătate a ei nu este foarte bună. Sperăm ca aici să se destindă și să se relaxeze din toate punctele de vedere. Le doresc succes concurenților. Primăria și Consiliul Local va fi partener de acum înainte la toate competițiile pe care Ovidiu Domide le va propune”.


În calitate de președinte al A-CAR România, Ionel Patrichi a amintit faptul că Paul Badea a fost un apropiat al automobilismului și importatorul Nissan din România. „De aici și pasiunea noastră de a folosi pentru asistența rutieră mașini Nissan. De asemenea, a fost unul dintre promotorii Asociației Rutiere din România și îi mulțumim pentru tot”.


Trofeul Paul Badea reprezinta prima etapă a Campionatului Național de Rally Raid 2015. Lungimea totală a competiției este de 360 km din care 230 km probe speciale, in numar de 7.


Astăzi traseul este incadrat de drumul national care duce la punctul de frontiera Petea, Padurea Mare si digul Somesului.

Startul zilei a doua se va da sâmbătă, la ora 9.00, iar traseul este situat in zona Codru, trei probe speciale desfășurându-se pe drumuri forestiere si pe langa padure, in zone delimitate de localitatile Homorodu de Sus, Chilia, Homorodu de Jos, Sâi si Poiana Codrului, iar o proba speciala va avea loc pe platoul cuprins intre Homorodu de Sus, Homorodu de Mijloc, Viile Satu Mare, Medisa si Solduba.

Sosirea concurenților va avea loc la ora 16.00 în Centrul Vechi, iar premierea la ora 19.00 la Restaurant Miorița.

 

1906 vizite
Distribuie pe