Locale Altele
Vineri, 21 Ianuarie 2022
Vin, 21 Ian 2022
Ovidiu Domide și Daniel Nistor sunt campioni naționali la Rally Raid
Veronica Hodas  - Marti, 10 Noiembrie 2015

Echipajul sătmărean Dr. Nissan Rally Team format din pilotul Ovidiu Domide și copilotul Daniel Nistor au concurat la sfârșitul săptămânii trecute la a III-a etapă a Campionatului Național de Rally Raid care a avut loc la Timișoara. După o cursă nebună și plină de peripeții, sătmărenii au încheiat-o pe primul loc.

În cadrul unei conferințe de presă pe care au susținut-o marți după masă, pilotul Ovidiu Domide și copilotul Daniel Nistor au declarat că a fost cea mai grea probă specială pe care au avut-o până acum.

Se pare că toți concurenții s-au așteptat la o probă grea care s-a desfășurat pe drumuri agricole de exploatare, drumuri forestiere și drumuri comunare, dar să zicem că aceasta le-a întrecut pe toate.

Conform pilotului Ovidiu Domide „a fost un traseu extraordinar de Campionat Mondial, a fost o cursă frumoasă și incitantă în care ne-am duelat până în ultima etapă”. Dar cursa nu a fost lipsită de incidente. Vineri, s-a desfășurat o cursă specială de 53 km pe care au parcurs-o în regim de cursă pe o ceață foarte densă „am mers încet cât să putem găsi drumul și apoi am ajuns în regrupare...nu vedeai la 5 metri, a fost criminal”.

În proba specială de sâmbătă au parcurs 57 km în regim competițional și încă o probă pe care au parcurs-o la pas.

Copilotul Daniel Nistor ne-a „confesat” că a fost cea mai stresantă etapă din cariera lui de sportiv și navigator. „Atât de încordat nu am stat niciodată în dreapta lui Ovidiu. Și nu a fost din cauza felului în care conduce, ci din cauza condițiilor meteorologice”.

Acesta a mai explicat că înainte de a se da startul cursei organizatorii au făcut un traseu de verificare, deoarece s-au desfășurat niște exploatări forestiere, dar se pare că oamenii și-au continuat nestingheriți activitatea „și din această cauză la un moment dat când rulam cu 120 km/h pe un drum paralel cu pădurea, pe ceața și cu vizibilitate foarte scăzută, ne-am trezit cu trei mașini care cărau lemne și veneau din contrasens pe drum printre care una era gri și cu luminile stinse, nu se vedea nimic pe drum.”. Echipajul sătmărean a întâlnit pe traseu și un tractor, iar din cauza mașinilor cu lemne pe care le-a ocolit în ultimul moment, pilotul și copilotul s-au trezit într-un șanț.

Una peste alta, sătmărenii au încheiat competiția pe primul loc și se pare că anul 2015 a fost un an fructuos pentru echipajul Dr. Nissan Rally Team, un an în care și-au întărit poziția de campioni naționali.

Echipajul sătmărean sperăm ca anul comptițional 2016 va fi un an mai bun din punct de vedere organizatoric și al numărului de concurenți prezenți la start.

 

1907 vizite
Distribuie pe