Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Așa va arăta Olimpia Arena
Veronica Hodas  - Vineri, 4 Decembrie 2015

Stadionul Olimpia va trece printr-o schimbare radicală, se va moderniza după cerințele și criteriile unui stadion de Liga 1 și așa municipiul Satu Mare va avea o super Arenă.


Proiectul de modernizare și reabilitare a fost prezentat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susținută de președintele clubului Olimpia, Dan Băbuț și arhitectul Adrian Pop.


Dan Băbuț a declarat că stadionul va avea foarte multe dotări, iar în acest moment proiectul va fi supus hotărârii de Consiliu Local pentru indicatorii tehnico-economici după care va fi trimis Companiei Naționale de Investiții (CNI) pentru proiectare și execuție. Noul stadion va fi destinat mai multor sporturi și activități. „Dacă în primăvară vom reuși să avem contractul de finanțare se va porni licitația care durează între 4-6 luni, pe urmă vor începe lucrările care vor dura 2 ani.”


Și acum să vă povestim câte ceva despre viitoarea Arenă. Conform arhitectului s-a dorit ca la Satu Mare să se facă un stadion ca și Cluj Arena care să fie mai bine integrat din punct de vedere urbanistic și s-a refăcut expertiza tehnică „pentru că celelalte de acum 10-15 ani erau expirate”.


Așadar, Peluza Nord, unde stadionul este neterminat va fi demolată, la fel și zonele construite în 1920 care nu au nici o valoare și „încurcă structura”.

Stadionul va fi adus la standarde de Liga 1 și tocmai din acest motiv vestiarele vor avea spațiu special la demisol, iar zona de conferință de presă se mută la parter.


De asemenea, la etajul unu va fi o zonă destinată presei, iar la ultimul etaj, în tribuna specială vor fi lojele VIP.

Tribunele vor fi modernizate, iar numărul locurilor disponibile va fi de 13.875 de spectatori din care 435 locuri VIP și 150 locuri presă.

Arena va fi dotată cu copertină, iluminat nocturn și suprafață de joc cu drenare și degivrare. Vestiarele jucătorilor vor fi dotate cu grupuri sanitare, dușuri, zonă de recuperare cu jacuzzi, mese de masaj și saună, sală de antrenamente și vestiare antrenori. Vor exista și vestiare pentru personal preparator, pentru arbitrii, însoțitori, copii de mingi și majorete, vestiare pentru echipa de juniori, un cabinet medical și unul de doping.Se vor păstra sălile de sport de lupte și tenis de masă și vor fi 1.170 metri pătrați spații de închiriat.

Alte dotări de care va avea parte stadionul Olimpia sunt locurile de cazare, în număr de 39, din care 6 camere duble, 27 simple și 2 săli de fitness.

Investiția totală este de 15, 8 milioane euro.

În momentul în care vor începe lucrările, Băbuț a declarat că există și un teren care se va transforma în bază sportivă și după procedură, aceasta va fi gata în șase luni.

1620 vizite
Distribuie pe