Locale Altele
Luni, 5 Decembrie 2022
Luni, 5 Dec 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Am şters pe jos cu vicecampioanele
Cristian Tudor  - Miercuri, 18 Martie 2009

O sală arhiplină, cu un public inimos, a purtat spre victorie miercuri seara echipa de baschet a CSM Satu Mare.

Fetele antrenate de Dan Fleșeriu au jucat cu sufletul și au făcut cel mai bun meci al lor de când evoluează la Satu Mare, iar victoria în fața vicecampioanei de la Sfântu Gheorghe a venit de la sine.

Un succes categoric, scor 90-70, în condițiile în care oaspetele au un buget de patru ori mai mare și au două jucătoare care câștigă cât tot lotul CSM-ului nostru. După victoria  de la Arad de sâmbătă, victoria de marţi seara confirmă faptul că parcursul deosebit din retur nu este rodul întâmplării.

           

Graham&Co. le-au luat tare pe vicecampioane încă din primele secunde. Adina Pop a marcat primul coș și a dat tonul la luptă. Pe rând Graham, Czukor sau Pricop au menținut ritmul ridicat, iar CSM-ul a condus mereu pe tabelă. A intrat apoi excelent în joc și Claudia Pop, care a uimit prin siguranța cu care a aruncat la coș, reușind din nou procentaj maxim de la libere.

           

În ciuda unei talii superioare, jucătoarele de la Sfântu Gheorghe nu reușesc să se impună sub panou și, încet, sătmărencele își măresc avantajul la 20 de puncte, 69-49 în minutul 31.

 

Ultimul sfert e jucat pentru public, faze spectaculoase fiind reușite pe rând de Graham, Pricop și restul colegelor, spre disperarea antrenorului de la Sfântu Gheorghe, Deri Csaba. Acesta a recunoscut la final cu sportivitate superioritatea CSM-ului. „Ne-au dominat la toate capitolele și acest lucru spune tot. Nu mă așteptam să pierdem de o asemenea manieră aici la Satu Mare. Îi felicit pe Peter Eles și pe Dan Fleşeriu pentru munca excelentă pe care o fac”, a spus antrenorul Deri Csaba, care a recunoscut că-și dorește ca echipa lui să evite CSM-ul în play-off.

           

Antrenorul Dan Fleșeriu le-a cerut ziariștilor, la conferința de presă, să nu le ridice în slăvi pe jucătoare, deoarece mai urmează partida de sâmbătă cu Alexandria, iar o eventuală înfrângere anulează meritele evoluției de miercuri. „Vreau să mulțumesc publicului pentru atmosfera creată. Fetele au jucat cu sufletul și acest lucru s-a văzut. Am reușit mai multe recuperări decât adversarul și acest lucru ne-a adus un succes la 20 de puncte. Dar vreau să atrag atenția că noi mergem pas cu pas și pentru o echipă proaspăt înființată deja ne-am depășit condiția. Sigur că vrem între primele patru, dar repet, noi trebuie să rămânem modești, cu picioarele pe pământ, și să încercăm să clădim acum o fundație solidă pentru ca această echipă să se poată bate la titlu peste trei-patru ani. Degeaba ne ambalăm acum dacă nu știm să ne păstrăm luciditatea”, a ținut să avertizeze Fleșeriu.

Adriana Pricop, aplaudată la scenă deschisă la final, a ținut să le mulțumească spectatorilor în numele echipei: „Au fost fantastici și chiar i-am simțit aproape de noi. Să sperăm că de acum sala va fi mereu arhiplină la meciurile CSM-ului”!

           

Pentru CSM Satu Mare au jucat: Graham-20, Claudia Pop-18, Czukor-13, Drăgoescu-12, Ivan-11, Adina Pop-5, Pricop-11 Nemeș.

 

Cu acest succes CSM-ul urcă pe locul cinci în clasament. Sâmbătă, de la ora 13, fetele antrenate de Dn Fleșeriu vor întâlni acasă pe BC Teleorman Alexandria, ocupanta poziției secunde a clasamentului.

 

Rezultatele etapei:

 

BC Teleorman Alexandria  -  Politehnica Iasi  91-41,

CET Govora - MCM Targoviste  64-77,

CSM Satu Mare - LMK Sfantu Gheorghe  90-70,

U  Cluj-Napoca - Rapid CFR  Bucuresti  63-52,       

Univ. LPS Alba Iulia    - SCM  U Craiova 51-106,

Sp. Studentesc - BC ICIM Arad  46-81,

CSM U Oradea - CS Olimpia Bucuresti  75-51.

Tags: baschet  csm  sfantu gheorghe  
3332 vizite
Distribuie pe