Locale Altele
Duminica, 24 Octombrie 2021
Dum, 24 Oct 2021
Sătmăreanul Mani Gyenes a încheiat etapa a V-a pe locul 30
Veronica Hodas  - Vineri, 8 Ianuarie 2016

Etapa a V-a a Raliului Dakar a fost la înălțime. Riderii au atins cea mai înaltă altitudine din istoria raliului, 4.600 metri și au parcurs în total 642 km din care 327 km de probă specială.

De asemenea, sportivii au trecut granița din Jujuy (Argentina) în Uyuni (Bolivia).

Sătmăreanul Emanuel Gyenes a încheiat proba pe locul 30 în 4h20min. Acesta a declarat pe pagina sa de facebook că a avut probleme pe suprafața alunecoasă.  Astăzi (7 ianuarie) am încheiat etapa maraton care a avut o probă specială în Argentina și una în Bolivia. După proba specială de 429 de kilometri am revenit în Jujuy unde am înnoptat într-o cazarmă, iar motocicletele au fost așezate într-un parc închis și nu am mai avut acces la ele până în dimineața aceasta. Am avut o zi destul de lungă cu 642 de kilometri, din care 327 kilometri de probă pe teritoriul Boliviei. Nu am avut mari probleme cu altitudinea, însă către finalul probei am prins ploaie și suprafața a devenit alunecoasă. Am căzut și am pierdut destul de mult timp. Pe 8 ianuarie vom avea o probă tot la altitudine mare pentru că suntem tot în Bolivia și vom rula în bucla Uyuni-Uyuni. Sper să am un ritm bun cum am avut și în prima parte a probei de astăzi, când am rulat multă vreme în primii 15.”

În clasamentul general, după primele cinci etape, Mani ocupă locul 23.

Etapa a VI-a a Raliului Dakar se va desfășura vineri în bucla Uyuni-Uyuni (Bolivia) și va avea cea mai lungă probă specială de 542 km, iar altitudinea la care se concurează este cuprinsă între 3.500 și 4.200 km. 

1188 vizite
Distribuie pe