Locale Altele
Joi, 19 Mai 2022
Joi, 19 Mai 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mani Gyenes pe 13 la general și locul 1 la Maraton după zece etape
Veronica Hodas  - Joi, 14 Ianuarie 2016

Emanuel Gyenes are un parcurs din ce în ce mai bun la Raliul Dakar.

De la etapă la etapă se descurcă tot mai bine și asta s-a văzut și în etapa de miercuri, cea cu numărul zece când riderul de la Autonet Motorcycle Team a încheiat proba al 17-lea, într-un clasament provizoriu.

Sătmăreanul a parcus traseul Belen-La Rioja în 4h31min2s la 43min46sec de învingătorul Svitko, iar cu acest rezultat a urcat pe locul 13 în clasamentul general cu 38h08min55sec.

În ceea ce privește clasa Maraton, Gyenes este în continuare lider cu un avans de 8min13s față de Patrao.

„Am terminat și proba a 10-a din Dakar 2016 (s-a desfășurat în zona dunelor albe de la Fiambala, în Argentina). A fost o zi maraton pentru că ieri seară nu am avut asistență tehnică, dar din fericire nu am avut nicio problemă cu motocicleta. Ieri și astăzi (13 ianuarie) am avut două zile foarte grele, cu foarte mult nisip și acum bate foarte tare vântul și nu se poate sta fără ochelari. La începutul probei de astăzi a și plouat, am mers mai încet nu am avut un ritm foarte bun, dar după alimentare mi-am găsit ritmul și împreună cu alți patru piloți ne-am tot întrecut în ultimii 50 de km. Ne-am distrat foarte bine. Mă bucur că sunt aici, mai sunt trei zile de concurs și sper să ajungem la Rosario cu un rezultat cât se poate de bun.”, a spus Mani.

 Mani este la trei zile distanță de cel de-al treilea său titlu în Dakar la clasa Maraton. Acesta s-a impus la categoria la care nu este permisă schimbarea motorului în 2011 și 2015, iar actualul loc 13 la general este cea mai bună performanță din istoria participărilor riderilor români la Dakar.

Joi se va desfășura etapa 11, pe traseul La Rioja – San Juan, o etapă foarte lungă cu 712 km din care 431 km probă specială. 

1263 vizite
Distribuie pe