Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
A început returul Ligii IV la fotbal
Cristian Tudor  - Duminica, 29 Martie 2009

Returul ligii a 4-a a început sâmbătă și a programat primul derby. La Carei s-au întâlnit, în fața unor tribune aproape pline ocupantele primelor două poziții ale seriei B.

Victoria lui Pinter și Tabi a încercat să tranșeze încă din start duelul cu Olimpia din Căuaș și să-și asigure un avantaj liniștitor pentru restul campionatului pentru a se gândi apoi doar la finala pentru liga a 3-a.

Doar că socotelile careienilor au fost încurcate de experimentata trupă din Căuaș, care, așezată bine în teren de antrenorul Marius Maier, a reușit să scoată un punct de pe terenul liderului. Rezultat final: 0 – 0.

           

Partida a fost dominată de gazde, care și-au asigurat o posesie superioară, însă ocaziile clare au lipsit la poarta lui Bereș. Pintea și Ludescher le-au dat ceva emoții oaspeților în minutele 12 și 17, iar Balog în minutul 40 ratează și el o bună oportunitate pentru careieni.

           

În partea secundă oaspeții îndrăznesc mai mult și pe contraatac, Fechete „Banana”, intrat în locul accidentatului Mihovici, ratează de două ori în minutele 60 și 88 din poziții ideale.

 

„Rezultat până la urmă echitabil, care însă nu ne avantajează”, recunoaște antrenorul gazdelor, Tabi Zsolt, în vreme ce veteranul oaspeților, Cristi Mucenica, se declara și el mulțumit cu punctul luat de la Carei . „Au o echipă tânără și care va crește cu siguranță în valoare. Am luat un punct și experiența noastră ne-a ajutat azi. Noi jucăm de plăcere la acest nivel și ne bucurăm de fiecare rezultat bun pe care-l obținem”.

           

Partida a avut un singur moment delicat, în minutul 55, când la un duel Ardelean - Bereș, centralul Mazilu a acordat penalty pentru gazde, dar apoi a revenit la semnalizarea excelentă de offside a asistentului Neichi și și-a anulat decizia, spre dezamăgirea spectatorilor.

 

Derby-ul oşenilor, câştigat cu emoţii de Energia Negreşti

 

Derby-ul Ţării Oașului din Liga a 4-a a fost câștigat cu emoții, duminică, de Energia Negrești. Fosta Oașul s-a impus la limită la Certeze prin golul marcat de Sima în minutul 47. Portarul gazdelor, Lucaniuc s-a dovedit a fi cel mai bun jucător al partidei, acesta salvându-și în patru rânduri echipa în situații clare de gol pentru negreșteni.

           

N-au lipsit momentele tensionate și protestele la adresa brigăzii conduse de Alexandru Fernea. Gazdele i-au reproșat centralului că nu l-a eliminat pe fundașul Codreanu după o altercație cu un om de ordine, în vreme ce negreștenii s-au arătați nemulțumiți că în ciuda intrării brutale la Pintea, atacantul Ciocan a văzut doar galben. De-altfel, Pintea a ieșit de pe teren cu fața umflată și cu o zgârietură serioasă în piept.

           

Alte rezultate:

 

Seria A: Livada - Odoreu 2-1, Orașu Nou - Medieșu Aurit 2-1, Tur ț- Cărășeu 1-3.

Seria B:  Cămin - Oar 3-1, Căpleni- Decebal 1-0, Pișcolt - Urziceni0-2, Foieni - Petrești 1-0.

Tags: retur  liga4  fotbal  
1896 vizite
Distribuie pe