Locale Altele
Marti, 16 August 2022
Marti, 16 Aug 2022
Adrian Pop a cucerit titlul de campion național la spadă
Veronica Hodas  - Vineri, 13 Mai 2016

În acest week-end la Satu Mare, în sala de scrimă „Alexandru Csipler”, se desfășoara Campionatul Național la spadă masculin, iar vineri a avut loc proba la individual la care au participat 42 de sportivi din țară, printre care și sătmărenii de la CSM Satu Mare și CS Satu Mare.

În urma competiției, sătmăreanul Adrian Pop de la CSM Satu Mare a câștigat titlul de campion național, după ce anul trecut l-a obținut pe cel de vicecampion.

A fost o luptă destul de grea pentru Adrian deoarece el a luptat împotriva colegilor săi. După ce a trecut de Szep Marton de la CS Satu Mare pe tabloul de 32, a urmat să-i elimine și pe Andrei Timoce CSM Satu Mare pe tabloul de 8, iar în semifinală l-a învins pe Adrian Szilagyi de la CSM Satu Mare cu scorul de 5-3.

În finală, Pop l-a întâlnit pe sătmăreanul Alexandru Nyisztor, legitimat la CSU Târgu Mureș pe care l-a învins cu 6-5. Menționăm că Nyistor a fost condus în semifinală de Alin Mitrică de la Universitatea Craiova cu scorul de 11-7 și a revenit spectaculos reușind să se impună cu 15-13.

„A fost greu. Am început cu 5-0, am luat bătaie și atunci m-am gândit că ceva nu e bine și pe urmă încet, încet am intrat în ritm. Am avut un asalt foarte greu cu colegul de la CSS Satu Mare, Marton, după care mi-am întâlnit toți colegii de echipă. E greu să mă lupt cu colegii pentru că nu poți să-ți eliberezi nervii după o tușă. Trebuie să stai calm pentru că e vorba de respect până la urmă și de acea e mai greu. Dorim să obținem titlul național la proba pe echipe.”, a declarat Adi Pop.

Echipele de spadă de la CSM și CS Satu Mare sunt antrenate de Francisc Csiszar, Nagy Lehel și Simona Surducan.

Competiția continuă sâmbătă și duminică atunci când vor avea loc probleme pe echipe, Divizia A, respectiv Superliga. CSM Satu Mare își dorește să-și apere titlul național pe care l-a obținut anul trecut. Finala va avea loc duminică de la 11.30 și va fi transmisă în direct pe TVR 3.

Tags: campionat national spada  masculin  adrian pop  campion  
1325 vizite
Distribuie pe