Locale Altele
Sambata, 31 Iulie 2021
Sam, 31 Iul 2021
Sătmărencele sunt vicecampioane balcanice la Beach Volley
Veronica Hodas  - Duminica, 22 Mai 2016

Una dintre cele mai importante competiții de Beach Volley din România a avut loc în acest week-end la Satu Mare.


Timp de trei zile, pe platoul din Piața 25 Octombrie s-a disputat Balcaniada de Beach Volley  la care au participat cele mai bune echipe de fete și băieți din țară și străinătate, iar sătmărenii au luat parte la un adevărat spectacol.


Duminică au avut loc semifinalele, în urma cărora sătmărencele Beata Vaida și Adriana Matei s-au calificat în finală după ce au învins Turcia cu scorul de 2-0. Fetele antrenate de Adrian Pricop au întâlnit în finală Serbia, care a câștigat titlul de campioană balcanică cu scorul de 2-1.


Clasamentul Balcaniadei de Beach Volley fete: locul 1 Serbia care le are în echipă pe jucătoarele: Maria Milosevic și Milena Matic, locul 2 România: Adriana Matei și Beata Vaida și locul 3 Turcia: Esra Betun Cetil și Merve Nezir.


Serbia a luat tot anul acesta la Balcaniadă și spunem asta pentru că la masculin, echipa Serbiei a fost cea care a ocupat atât locul 1, cât și locul 3, iar clasamentul arată astfel: locul 1 Serbia: Stefan Basta și Lazăr Kolaric, locul 2: Georgios Kotsilianos și Nikos Zoupani, locul 3: Marko Galesev și Djordje Klasmic.


„A fost nesperată această medalie de argint. Mă bucur foarte mult că am ajuns să jucăm în final four și chiar în finală. Sper că a fost o finală spectaculoasă pentru toată lumea. Sârboaicele au experiență, dar am mers cap la cap cu ele, ceea ce e foarte bine pentru noi. Ne-au motivat să ne ridicăm la nivelul lor și să jucăm și noi mai bine.”, a declarat jucătoarea Beata Vaida.


„Mai avem timp să ieșim campioane la Balcaniada de senioare. Noi suntem mai tinere, iar fetele sunt mai mari, una dintre ele are 30 de ani.”, a spus Adriana Matei.


„Sunt extrem de mulțumit, am pornit cu gândul la acest turneu să ne calificăm în primele patru și se pare că până la urmă am reușit un rezultat de excepție. Se vede clar că ducem lipsă de experiență. Echipa din Serbia a câștigat cu experiență. Cred că suntem net superioare din punct de vedere fizic”, a declarat antrenorul Adrian Pricop.Voleibalistele vor pleca în Ankara, unde vor avea echipă de Ligă Europeană.

Tags: balcaniada  beach volley  satu mare  viceampioane  
1644 vizite
Distribuie pe