Locale Altele
Luni, 5 Decembrie 2022
Luni, 5 Dec 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Hajbok Robert, campion naţional la şah
Cristian Tudor  - Miercuri, 15 Aprilie 2009

La Voineasa au loc în aceste zile întrecerile finale ale Campionatului Naţional de şah pentru copii şi juniori, la care iau parte 550 de şahişti din întreaga ţară, printre care sunt şi 19 sătmăreni, câte opt de la CS UNIO şi LPS, precum şi trei de la CS APOLLO.

În urma turneelor de şah clasic, organizate la categorii de vârstă cuprinse între 8-16 ani, desfăşurate pe durata a 9 runde în sistem elveţian, marţi s-au stabilit câştigătorii şi ocupanţii podiumurilor.

 

Cel mai bun rezultat l-a obţinut sătmăreanul Hajbok Robert, de la CS UNIO, care a devenit campion naţional al categoriei 16 ani, cu 8 puncte din cele 9 runde.

Elevul lui Pall Zoltan a fost campion naţional şi în 2008, fiind creditat cu şanse mari şi la şah rapid, şah blitz şi concursul de dezlegări, întreceri care vor avea loc în zilele următoare.

 

Tot la 16 ani, Robin Dragomirescu, de la CS Voinţa – CSS 1 Timişoara a cucerit titlul de vicecampion naţional.

           

Radu Doroş, de la LPS, elevul Tamarei Bogdan, a câştigat medalia de argint la băieţi 14 ani, în vreme ce Ioana Luca, de la CS Apollo, pregătită de Ciprian Muntean, s-a clasat pe locul VI, ambii fiind formaţi la CS UNIO.

Comportări bune au mai avut Maurada Darida, de la CS UNIO, Doru Doroş şi Lorela Ardelean, ambii de la LPS, precum şi Victor Vechiu de la CS UNIO.

Urmează întrecerile de dezlegări, şah rapid şi şah blitz, în care antrenorii Pall Zoltan, Tamara Bogdan şi Ciprian Muntean care este şi arbitru în competiţie aşteaptă noi victorii ale elevilor pe care îi însoţesc şi îi pregătesc în aceste zile la Voineasa.

Tags: hajbok  robert  campion  sah  
2497 vizite
Distribuie pe