Locale Altele
Sambata, 28 Ianuarie 2023
Sam, 28 Ian 2023
Un singur Daum și multă opoziție
SM Online  - Joi, 14 Iulie 2016

Venirea lui Christoph Daum pe banca naționalei României a fost întâmpinată cu destulă ostilitate de mulți oameni de fotbal. Asemenea unui organism antrenat, fotbalul românesc a avut o reacție de respingere a corpului străin, pe care îl consideră apriori un dușman.

Neamțul a aflat astfel pe pielea lui ce înseamnă ospitalitatea românească, sintagmă care a suferit ceva mutații genetice între timp, din moment ce oaspeții sunt primiți acum cu sare în ochi și pâine tun.

Daum, care nu s-a autopropus la națională așa cum au făcut alți colegi de breaslă de-ai săi, s-a trezit într-un vârtej de neîncredere, ură și sarcasm, pe care nu-l prea înțelege, din moment ce noi am apelat la el. Antrenor experimentat și civilizat, neamțul a venit cu un discurs împăciuitor, transmițându-le oamenilor de fotbal că are nevoie de sprijinul tuturor.

Daum crede că a fi selecționer înseamnă a reprezenta corect o națiune, în slujba căreia îți pui priceperea și devotamentul. Ca în orice relație normală, omul își dorește ca și partenerii săi să aibă o atitudine rezonabilă față de el, mai ales că nu le-a greșit cu nimic. Felul său de a pune problema i-a cam încurcat pe războinicii de serviciu, care și-au cam pierdut obiectul muncii.

Cum adică să vină să ne conducă un tip elegant? Nouă ne trebuie unul care să se ia în gură cu noi, care să ne dea replici acide, arogante, pentru ca apoi să i le întoarcem înzecit și să ne hrănim astfel sufletul golit de conținut.

Din păcate pentru mulți, Daum a ales calea păcii și e normal să fie așa. Dincolo de faptul că naturelul său este al unui tip civilizat, neamțul și-a dat seama că nu are nicio șansă să facă treabă dacă va întreține prin atitudinea sa un mediu conflictual.

O vorbă spune că în războiul dintre tine și lume pariază întotdeauna pe lume. Daum n-a dorit să fie un pierzător de la început, așa că și-a făcut o strategie corectă, aceea de a prelua acum nemulțumirile maselor și de a le transforma în timp într-o energie pozitivă.

România are un antrenor care s-a dovedit a fi unul priceput de-a lungul carierei, din moment ce a câștigat titluri în Germania, Austria și Turcia. Fie și numai din acest motiv ar trebui să avem mai multă deschidere și înțelegere pentru Daum. Să nu uităm că are doar doi ani la dispoziție pentru a încerca să ducă România la Campionatul Mondial. Sunt oare șanse să îndeplinească acest obiectiv?

Grupa preliminară în care se afla România este una grea, având în vedere că acolo sunt echipe ca Polonia, Danemarca sau Muntenegru. Nu întâmplător cotele la pariuri pe calificarea României de pe prima poziție sunt atractive pe site-ul bet365.

Ne așteaptă probabil un drum cu mai multe urcușuri decât coborâșuri, iar Daum este la comanda acestui montagne russe șubred în momentul de față. Misiunea sa este să-l repare din mers, astfel încât acesta să fie atractiv pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care îl privesc cu aroganță pe mecanicul neamț în prezent.

Tags: christoph daum  antrenor  fotbal  
1593 vizite
Distribuie pe