Locale Altele
Joi, 6 Octombrie 2022
Joi, 6 Oct 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Simona Pop este cetățean de onoare al Sătmarului
Veronica Hodas  - Luni, 29 August 2016

Zi de sărbătoare luni pentru sportul sătmărean, campioana olimpică la spadă, Simona Pop, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Satu Mare.


Festivitatea de premiere a avut loc în sala de scrimă „Alexandru Csipler” în prezenta oficialităților locale și județene, dar și în prezența familiei Simonei, a prietenilor, colegilor și antrenorilor sătmăreni.

Vizibil emoționată, campioana olimpică a declarat că nu se aștepta ca la acest eveniment să participe așa multă lume „inițial am crezut că va fi doar domnul primar cu mine și cu familia, dar mă bucur că au venit și alții. Încep să am emoții, până acum nu am avut probleme”.


Pentru Simona acest titlul reprezintă recunoștința sătmărenilor. Aceasta a povestit că anii trecuți a avut puțin de suferit deoarece conducerea orașului a uitat de scrimă, dar se bucură pentru că s-a aflat astăzi pe planșele unde a crescut, alături de antrenorul Francisc Csiszar care a crescut-o de la vârstă de 9 ani și „sunt mândră că am un astfel de oraș și așa prieteni”.

Campioana olimpică i-a încurajat și pe cei mai mici să nu renunțe niciodată la visul lor pentru că se poate ajunge departe chiar dacă sunt din Satu Mare „la București nu se fac diferențieri”.


Primarul municipiului, Kereskenyi Gabor, a recunoscut că Simona a reușit să facă ceva „ce nici noi politicienii nu vom reuși niciodată, să unim toți sătmărenii acestui oraș”.

Datorită obținerii medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Rio și pentru că toți sătmărenii au fost uniți la un loc, consilierii locali au votat în unanimitate ca acest titlul să-i fie oferit Simonei Pop, născută Deac. „Vreau să fii un model pentru tinerii care vor trece pragul sălii de scrimă din Satu Mare și primind acest titlul consider că vei intra într-un club select alături de o altă mare campioană, Ecaterina Stahl”, a mai adăugat edilul-șef.

Și pentru că la acest câștigarea acestui titlul și-a adus aportul și meaestrul, Francisc Csiszar, antrenorul emerit a primit din partea Primăriei o diplomă de excelență.Reamintim că singura echipă care a reușit să aducă aurul României la Jocurile Olimpice de la Rio a fost echipa de spadă feminin din care a făcut parte și sătmăreanca Simona Pop. Numele ei va apărea lângă alte 19 nume care sunt gravate pe placa din marmură amplasată la intrarea în sala de scrimă „Alexandru Csipler”.

Tags: simona pop  campioana olimpica  cetatean de onoare  satu mare  
2157 vizite
Distribuie pe