Locale Altele
Duminica, 25 Septembrie 2022
Dum, 25 Sept 2022
Simona Pop, felicitată oficial de premierul Ungariei
Florin Răchitan  - Marti, 30 August 2016

Reprezentanta Consulatului Ungariei la Cluj, Bekefi Annamaria, i-a înmânat marți campioanei olimpice Simona Pop o scrisoare de felicitare transmisă de premierul țării vecine, Orban Viktor, în cadrul unui eveniment organizat în Sala de scrimă “Alexandru Csipler” din Satu Mare.

Mesajul redactat în limba engleză, conform uzanțelor diplomatice (scrisoarea este adresată din partea unui oficial străin Simonei Pop în calitatea sa de cadru militar angajat la clubul Steaua București n.r.) cuprinde felicitările pentru aurul olimpic obținut de sătmăreancă împreună cu echipa de scrimă a României, precum și urările de bine transmise de șeful guvernului de la Budapesta.

Se pare că Orban Viktor a fost motivat să facă acest gest după ce a văzut în presa din Ungaria fotografia cu mesajul bilingv de mulțumire adresat sătmărenilor de către Simona Pop după finala competiției de scrimă de la Rio de Janeiro.

De-altfel și la sosirea în orașul natal campioana a fost întâmpinată tot cu un mesaj bilingv de către prietenii și admiratorii ei.

Simona Pop s-a născut într-o familie mixtă, acasă vorbește mai mult în limba maghiară, dar și-a făcut studiile liceale și universitare în limba română, astfel că este o adevărată comoară națională pentru ambele etnii conlocuitoare la Satu Mare. 

Tags: felicitari  orban viktor  simona pop  
1974 vizite
Distribuie pe