Locale Altele
Sambata, 10 Decembrie 2022
Sam, 10 Dec 2022
Rezultate excelente pentru juniorii sătmăreni la Naţionalele de spadă
Cristian Tudor  - Duminica, 26 Aprilie 2009

La Satu Mare s-au desfășurat la sfârșitul săptămînii finalele Campionatului Național la spadă, competiție rezervată juniorilor până la 23 de ani.

           

În întrecerea masculină, Adrian Szilagyi de la CS Satu Mare a cucerit medalia de argint. Elevul antrenorului Csiszar Francisc a intrat accidentat în concurs, dar a strâns din dinți și a cedat fizic abia în finală în fața lui Cosmin Kortyan de la Farul, scor 9-15.


„Am vrut chiar după primul tur să-l scot din concurs, ca să nu ratăm Europenele de la Debrecen de peste 2 săptămâni. Din fericire, Adrian a reușit să-și menajeze piciorul accidentat și să ajungă în finală”, a spus antrenorul Csiszar Francisc, mulțumit de rezultatul obținut de Szilagyi.

           

În concursul fetelor, Amalia Tătăran a fost de departe surpriza plăcută a turneului. Sătmăreanca de numai 15 ani a ajuns în semifinale după ce a învins-o pe Zdanovschi Laura de la Steaua, cotată ca principală favorită la câștigarea titlului.

 

Amalia a revenit în sferturi de la 8-12 și a câștigat meciul la ultimul asalt, 15-14.

„Am pierdut în semifinale deoarece n-am mai putut să mă concentrez la fel de bine ca și la meciul din sferturi. Sunt mulțumită că am luat bronzul, mai ales că adversarele mele sunt mai mari cu 7-8 ani decât mine”, a spus Amalia Tătăran după concurs.

           

Din păcate, Simona Deac de la CS Satu Mare a ratat calificarea în semifinale după ce a fost depășită surprinzător de Laura Marin, scor 12-15.


„Abia am venit din cantonament de la lot, unde am făcut mai mult pregătire fizică. Sigur că asta nu scuză înfrângerea mea, dar sunt și zile când nu-ți iese nimic. Astăzi a fost din păcate una dintre aceste zile pentru mine”, a declarat Simona Deac, care regretă că a ratat șansa unui duel cu Amalia Tătăran în semifinale.

           

Peste două săptămâni sunt programate la Debrecen Campionatele Europene de tineret, iar CS Satu Mare va avea acolo cel puțin trei reprezentanți în concursul spadasinilor.

Tags: scrima  juniori  rezultate  
2229 vizite
Distribuie pe