Locale Altele
Joi, 20 Iunie 2024
Joi, 20 Iun 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dan Băbuț spune că abia acum se face jaf la clubul Olimpia
Florin Răchitan  - Vineri, 30 Septembrie 2016

Fostul manager al clubului de fotbal Olimpia Satu Mare, Dan Băbuț, acuzat în cursul acestei săptămâni de reprezentanții actualei conduceri a clubului și chiar de primar și de președintele Consiliului Județean că ar fi jecmănit echipa, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că jaful se întâmplă tocmai acum, de când s-a schimbat managementul.

El a recunoscut că în momentul predării ștafetei, clubul avea datorii de 800.000 de lei, așa cum, de-altfel, au declarat până acum și cei din actuala conducere, însă la ședințele și conferințele de presă din această săptămână se pomeneau deja datorii de 1,2 milioane de lei sau chiar sume mai mari.

El explică această diferență inclusiv prin unele practici, care potrivit declarațiilor sale, erau necunoscute pe vremea când el conducea clubul, dar au devenit obișnuite de când nu mai e acolo.

De exemplu, managerul sportiv adus de la Târgu Mureș, Karda Attila, ar fi încasat o primă mare de instalare atunci când jucătorii nu au mai văzut salariu de două-trei luni, iar după victoria facilă cu Reșița, echipă care a venit cu juniorii la Satu Mare, s-ar fi împărțit prime de joc în valoare de aproape 20.000 de lei, de care ar fi beneficiat inclusiv team-managerul și președintele clubului, ceea ce nu-i prea legal.

Băbuț a preluat și o parte a declarațiilor făcute în ședința de joi a Consiliului Județean de către fostul președinte Adrian Ștef, care a dezvăluit că team-managerul Karda Attila ar avea dreptul, prin contract, la un comision de 20% din orice sumă reprezentând sponsorizări pe care le obține el de la diverse firme sau instituții.

În aceste condiții, s-a întrebat dacă un asemenea comision ar fi valabil și în cazul în care, de exemplu, societatea Apaserv ar oferi o sponsorizare de 300.000 de lei pentru Olimpia, așa cum se fac acum presiuni asupra conducerii societății, ceea ce înseamnă că team-managerul ar beneficia de 60.000 de lei dintr-un foc?

Dan Băbuț a încheiat spunând că stă la dispoziția oricăror organe de control și își asumă responsabilitatea pentru toate actele administrative semnate de el în perioada în care a condus clubul Olimpia.  

Tags: babut  replica  acuzatii  
1607 vizite
Distribuie pe