Locale Altele
Marti, 16 August 2022
Marti, 16 Aug 2022
Satu Mare va avea selecționate județene de copii și juniori la fotbal
Veronica Hodas  - Luni, 31 Octombrie 2016

Președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Satu Mare, Ștefan Szilagyi, alături de referentul zonal din partea Federației Române de Fotbal (FRF), Dacian Nastai, de președintelui comisiei de juniori din cadrul AJF, Dorel Ziman și președintele comisei tehnice, Mihai Sabău, au organizat luni, la sediul AJF, o conferință de presă în care au prezentat un proiect dedicat exclusiv copiilor și juniorilor care este o premieră pentru fotbalul românesc.


Este vorba de programul selecționatei județene de fotbal pentru copii și juniori în care vor fi incluși copiii născuți între anii 98 și 2003, proiect sprijinit de Drexlmaier și finanțat de AJF Satu Mare.

Conform președintelui AJF, Ștefan Szilagyi prin inițierea acestui proiect se dorește pregătirea copiilor și juniorilor sătmăreni pentru ca pe viitor aceștia să evolueze în Ligile superioare, inclusiv în Liga a-4-a Elite unde se dorește introducerea obligatorie a unui junior în fiecare meci. Finațarea va fi privată, deoarece nu se dorește finanțare din domeniu public.

Selecționata se va face începând cu copiii născuți în 2003 deoarece este media de vârstă unde se joacă 11 la 11 pe teren mare. Selecția se va raporta la un model al jucătorului atât din punct de vedere fizic, cât și tehnic, iar pe lângă testele fizice și tehnice se vor iniția și fișe sportive personale ale fiecărui jucător unde vor fi menționate aspecte legate de calitățile lui, dar și informații legate de activitatea școlară deoarece este important ca antrenorii care vor face selecția să vadă cu ce fel de copiii lucrează și din punct de vedere intelectual.

Prima etapă a selecție va avea loc duminică, 6 noiembrie la Micula, unde se va juca un meci între echipe alcătuite din jucătorii născuți în anul 2003. Cei doi antrenori, Florin Fabian și Robert Abrudan, vor alege 22-24 jucători care vor efectua un prim antrenament oficial la Păulești. Apoi, echipa formată va susține meciuri amicale cu cele mai bune echipe zonale din apropiere, inclusiv cu echipe din Ungaria.

Tot în cadrul conferinței de astăzi au fost prezentați și cei șapte fotbaliști sătmăreni născuți în anul 2002 care au fost aleși să participe la o selecție la Salonta unde își vor arăta calitățile pentru a prinde lotul de 22 jucători ai selecționatei regionale Ardeal-Banat.

Cei șapte tineri sunt: Alexandru Cadar, Fabian David, Bura Adrian, Ziman Raul – LPS Satu Mare, Văsălie Alin, Mândruț Leo – Olimpia Satu Mare și Barty Kevin – Recolta Sanislău.

 

 

Tags: selectionata judeteana de fotbal  copii si juniori  
2315 vizite
Distribuie pe