Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campioana olimpică Simona Pop a primit un Renault Kadjar
Federația Română de Scrimă   - Joi, 3 Noiembrie 2016

Partener al COSR din 2011, Renault România a premiat joi, în cadrul unei festivități desfășurare la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Rio.

Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu, cele patru campioane olimpice din proba de spadă feminin echipe, au primit din partea Renault România câte un Kadjar, medaliații cu argint au primit câte un Captur, iar sportivii care au cucerit bronzul au fost recompensați cu un Clio. Mașinile sunt echiparea „Olimpic”, o serie limitată creată de Renault România exclusiv pentru piața din țara noastră.

Modelele „Olimpic” din cadrul ediției limitate, care cuprinde 400 de automobile aflate în vânzare începând din 4 iulie a.c., vin cu dotări suplimentare și cu un design inspirat de Jocurile Olimpice de la Rio, la prețul modelelor standard. Elementele de design au fost create de specialiștii din cadrul Centrului de Design Renault din București, pentru a celebra valorile olimpice și performanța sportivilor români.


Ediția Renault Olimpic este formată din 150 de unități Kadjar, 150 Captur și 100 Clio. Autoturismele sunt personalizate cu motive olimpice. Astfel, pavilionul și oglinzile exterioare au un design dedicat desprins din universul olimpic, badge-ul lateral reproduce logo-ul Team România, iar pragurile sunt ornate cu numele modelului. Toate automobilele se încadreaza în standardul de securitate 5* la testele EuroNCAP și beneficiază de o echipare specială, în funcție de model, în care intră dotări precum: R-Link 2.0, jante de aliaj de 16” diamantate sau de 17”, geamuri spate și lunetă cu tentă închisă, card “mâini libere”.

Echipa de spadă feminin a României a cucerit la Rio singura medalie de aur pentru delegația țării noastre la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice după ce a dispus pe rând de SUA (24-23), Rusia (45-31) și China (44-38).

SIMONA POP

Născută și crescută la Satu Mare, la Clubul Sportiv, Simona Pop a cunoscut consacrarea odată cu transferul la CSA Steaua București. Iar locul în echipa de spadă seniori a României și l-a câștigat cu multă muncă, devotament și îndârjire.

De o modestie aparte, Simona Pop este omul pe care echipa de spadă a României s-a bazat în multe momente grele de după episodul Londra 2012. Iar toate eforturile sale au fost răsplătite din plin. La 27 de ani, Simona a fost la Rio la prima Olimpiadă din carieră, nu înainte de a cuceri un argint și un bronz la Mondiale, plus două medalii de aur, un argint și un bronz la Europene.


Toate aceste succese au venit cu echipa, dar medalia cea mai prețioasă este bronzul individual câștigat în 2015, la Europeanul de la Montreux.

La prima participare la o ediție a Jocurilor Olimpice, Simona a cucerit medalia de aur în proba pe echipe, iar visul ei a devenit realitate.

CV-ul Simonei Pop arată astfel:

Jocuri Olimpice
Rio de Janeiro (Brazilia, 2016) – medalie de aur (echipe)

Campionate Mondiale – seniori
Budapesta (Ungaria, 2013) – medalie de bronz (echipe)
Moscova (Rusia, 2015) – medalie de argint (echipe)

Campionate Europene – seniori
Zagreb (Croația, 2013) – medalie de argint (echipe)
Strasbourg (Franța, 2014) – medalie de aur (echipe)
Montreux (Elveția, 2015) – medalie de aur (echipe)
Montreux (Elveția, 2015) – medalie de bronz (individual)
Torun (Polonia, 2016) – medalie de bronz (echipe)

Jocuri Europene – seniori
Baku (Azerbaidjan, 2015) – medalie de aur (echipe)

Campionate Mondiale – juniori
Acireale (Italia, 2008) – medalie de argint (individual).

Tags: simona pop  premiata  masina  renault  campioane olimpice  
5220 vizite
Distribuie pe