Locale Altele
Miercuri, 26 Ianuarie 2022
Mie, 26 Ian 2022
Competiție de streetball fete la Colegiul Național „Ioan Slavici”
Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare  - Vineri, 25 Noiembrie 2016

Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare va fi sâmbătă gazda competiției de streetball fete, competiție dedicată elevelor de clasale a-V-a – XII-a.

Competiție face parte din proiectul educațional regional „Educație școlară prin baschet” , aflat la cea de-a VII-a ediție.

Partenerii din cadrul proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Primăria Satu Mare, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Satu Mare, Serviciul de Asistență Socială Satu Mare, Asociația Județeană „Sportul pentru toți” și Școala gimnazială „Mircea Eliade”.

În competiție s-au înscris 31 de echipe din Satu Mare și Maramureș. Meciurile se vor desfășura pe grupe de vârstă în sala de sport a Colegiului Național „Ioan Slavici” între orele 9.00-16.30.

Câștigătorii fiecăre grupe vor primi medalii și diplome din partea organizatorilor.

Proiectul regional „Educație școlară prin baschet” cuprinde în paralele activități educative ale elevilor, în vederea promovării activității sportive ca alternativă de viață sănătoasă și factor de protecție față de comportamentele de risc pentru sănătate.

Parteneriatul cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare implică promovarea în rândul elevilor, a cunoștințelor privind diferite aspecte ale sănătății punând accent pe importanța adoptării unui stil de viață sănătos (sport) și a conștientizării comportamentelor de risc pentru sănătate.

Cu ocazia Zilei Naționale fără Tutun specialiștii din cadrul CPECA au realizat o sesiune de informare a elevilor din cadrul Colegiului Național „Ioan Slavici” cu privire la riscurile consumului de tutun asupra sănătății și performanței fizice.

O altă activitate importantă derulată în completarea proiectului este concursul de eseuri în limba engleză cu tema „Sportul și stilul de viață” (Sport and Lifestyle) care se află în desfășurare până la finele lunii noiembrie. La această secțiune a proiectului elevi din întreaga țară se pot înscrie cu lucrări originale care să reflecte viziunea lor asupra sportului și a rolului acestuia în dobândirea unui stil de viață cu adevărat sănătos.

Lucrările vor fi jurizate de către comisie de profesori de specialitate din cadrul Colegiului Național „Ioan Slavici”. Câștigătorii și participanții vor primi din partea organizatorilor atât diplome, cât și broșura cuprinzând publicațiile elevilor.

Tags: competitie streetball  fete  colegiul ioan slavici  
1123 vizite
Distribuie pe