Locale Altele
Vineri, 27 Ianuarie 2023
Vin, 27 Ian 2023
Olimpia Satu Mare obține a noua victorie acasă și urcă pe locul 3 în clasament. Să vină banii la băieți!
Veronica Hodas  - Sambata, 10 Decembrie 2016

Olimpia Satu Mare a disputat sâmbătă, pe teren propriu, meciul etapei 21 din cadrul Ligii a 2-a la fotbal în compania formației CS Mioveni, pe care a învins-o cu scorul de 1-0 (0-0).
Pe un teren foarte prost și înghețat cele două echipe s-au luptat astăzi să obțină ultimele trei puncte din acest an care au rămas la Satu Mare. Este o victorie meritată pentru elevii lui Bogdan Andone care în urmă cu câteva zile nu au vrut să se antrenze și nici să joace acest meci deoarece unii sunt neplătiți de 4 luni, alții de 2 luni, iar primele de joc încă nu le-au primit.
Și pentru că terenul a fost impracticabil jucătorii nu au putut face spectacol, iar partida a fost una de care pe care axată pe fazele fixe. Așa se explică și faptul că în primele 38 de minute nu a fost nici un șut pe poartă. Singurul care a trimis balonul pe centrul porții a fost Silviu Pană (min 38), dar Croitoru a reținut fără probleme. Apoi Ayza a scăpat pe contraatac, dar de la 16 metri a trimis mult peste poartă. Astfel că prima repriză s-a încheiat cum a început, cu scorul 0-0.
În primele minute ale reprize secunde, oaspeții au atacat ceva mai mult și au încercat să pună în pericol poarta lui Anca-Trip, Boboc a șutat puțin pe lângă (min 58), iar Nilă a trimis balonul pe poartă (min 68), însă portarul „galben-albaștrilor” nu a avut nici o problemă la reținere.
Câteva minute mai târziu, dintr-o fază fixă, gazdele au înscris singurul gol al partidei prin Tony Kanalos (min 71) care a marcat cu capul din 2 metri după un corner bătut de Pană. Pentru Kanalos a fost primul gol de când joacă în tricoul „galben-albaștrilor”.

Până la finalul partidei, nu au fost faze periculoase, iar tabela a indicat la final scorul de 1-0 în favoarea Olimpiei care cu cele trei puncte acumulate a urcat pe locul 3 în clasament.
În acest moment, Olimpia Satu Mare încheie anul neînvinsă pe teren propriu și este pe locul 1 în clasamentul meciurilor de acasă, acumulând pe teren propriu 9 victorii și două egaluri.

În cadrul conferinței de presă de la finalul meciului, antrenorul formației CS Mioveni, Alexandru Pelici a declarat că „A fost un meci în care spectacolul fotbalistic a fost slăbuț și asta o putem spune din punct de vedere al terenului. Sunt terenuri pe care e greu să încerci să construiești și se joacă mult direct pe vârfuri și pe recuperarea mingii a doua. În foarte puține momente de joc construcția a fost elaborată sau pozițională. Știam că pe un astfel de teren cei care vor marca primii vor avea mari șanse să fie și câștigători, știam că se poate face diferența printr-o faza fixă, o gafă, un luft sau o deviere nefericită și exact asta s-a și întâmplat. Felicit Olimpia pentru victorie”

Jucătorii Olimpiei așteaptă banii de la Consiliul Județean

De cealaltă parte, atât antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone, cât și jucătorii sunt fericiți pentru victoria de astăzi, dar bucuria lor cea mai mare va fi atunci când cei din conducerea județului își vor ține promisiunea pentru a putea avea și ei sărbători liniștite.

Andone le-a mulțumit suporterilor pentru susținere, jucătorilor pentru dăruire și caracter și tuturor celor care i-au sprijinit în tot acest tur de campionat. „ Vreau să le mulțumesc suporterilor care au fost astăzi la stadion și ne-au încurajat. Am avut mare nevoie de sprijinul lor. Probabil știu și ei prin ce situații am trecut ca și echipă, ca și club. Le mulțumesc din tot sufletul pentru sprijinul pe care l-au acordat astăzi echipei, băieților. Vreau să mulțumesc oamenilor care ne-au sprijinit și ajutat în tot acest tur de campionat foarte dificil din punct de vedere financiar care au fost alături de noi, se știu ei foarte bine, Consiliului Local și Consiliului Județean care sperăm să reușească să ne dea această rectificare de buget să putem încheia anul cât de cât aproape de 0 cu restanțele financiare și nu în ultimul rând vreau să le mulțumesc băieților. Sunt niște băieți cu caractere extraordinare care indiferent de condițiile pe care le-au avut, cele de pregătire și financiare, meci de meci au dat totul pe teren și au scos maximum din fiecare meci. În prima conferință de presă nu știam unde suntem, dar am ajuns la un nivel foarte ridicat din punct de vedere al jocului, al agresivității și le mulțumesc lor că doar ei au făcut posibil acest lucru.”

În ceea ce privește jocul, acesta a precizat că meciul a fost așa cum s-a așteptat, dificil. „V-am spus că va fi un meci dificil, fotbal puțin, mai mult de interpretarea fazelor, concentrare maximă să nu greșești. Asta nu mai e fotbal, încerci scoți maximum și să nu faci greșeli. Mă bucur foarte mult pentru băieți că au reușit să marcheze dintr-o fază fixă și meciul a fost dificl așa cum mă așteptam. E o echipă care pierde foarte puțin și primește foarte puține goluri. Suntem bucuroși că nu am primit gol și că am reușit să marcăm din acea fază fixă. Ieri i-am rugat să se antreneze ca să poată să joace azi.”

Întrebat dacă va mai reveni la Satu Mare de la anul, Andone a dat un răspuns cât se poate de sincer. „Dacă autoritățile locale își vor respecta promisiunea pe care au făcut-o voi continua fără nici un fel de problemă. În cazul în care nu o vor face voi pleca 100%. Am venit în vară, am știut pe ce vin, pe problemele care sunt, dar am avut niște promisiuni. Noi nu avem o poartă mobilă, scăriță, gărdulețe, condițiile de pregătire sunt foarte grele pentru băieți și sper ca lucrurile să se rezolve să ne putem continua activitatea să ne putem pregăti pentru sezonul de primăvară care va fi foarte dificil. Sunt adeptul unei pregătiri foarte dificile.”

Autorul singurului gol al partidei, Tony Kanalos a declarat că așteaptă de mult să înscrie. „Mă bucur foarte mult pentru golul pe care l-am marcat, un gol cu care am ajutat echipa să urce pe locul 3. Golul acesta l-am așteptat de mult și a venit. Îi mulțumesc și domnului antrenor că îmi dă încredere. Acum așteptăm ca cei din Consiliul Județean să-și țină promisiunea și să primim salariile restante și primele de joc”.

Mihai Onicaș, vocea „galben-albaștrilor”

Cu toate că astăzi nu a jucat deoarece a fost suspendat, Mihai Onicaș a dorit să vină la conferința de presă pentru a transmite sătmărenilor că este mândru de faptul că face parte din „acest grup unit și frumos și cred că ar trebui să ne scoatem toți pălăriile în fața lui mister (antrenorul Bogdan Andone)  pentru tot ceea ce a făcut aici. Mă bucur că la Satu Mare a început o treabă frumoasă”.

Acesta a mai precizat că băieții merită să fie respectați și iubiți în orașul Satu Mare deoarece au obținut rezultate foarte bune în condițiile în care s-au pregătit. „A fost foarte greu pentru noi, însă mister a făcut tot posibilul, chiar aducând bani de acasă, să ne unească și asta pentru noi a contat foarte mult și sper să mergem în continuare împreună pentru că ar fi păcat să stricăm tot ce am făcut până acum. E greu să-l ținem pe mister și pe colegii care au demonstrat că pot să joace la nivel înalt, dar sper din tot sufletul să forțăm promovarea. Sunt convins că dacă continuăm în aceași formulă vm promova dacă vom avea și sprijinul autorităților”.

Onicaș a „dezvăluit” că jucătorii au luat decizia să nu intre în teren pentru că „noi din punctul nostru de vedere ne-am făcut treaba, ne-am respectat contractul, am muncit în fiecare zi, am venit la antrenament și am așteptat puțin mai mult din partea altora. Conducerea a făcut tot ce a putut, dar așteptăm să își ducă și ei munca până la capăt să putem avea și noi sărbători liniștite alături de familii.”

În altă ordine de idei, Mihai Onicaș nu își dorește să plece de la Olimpia și i-a cedat numărul 10 lui Kanas pentru că „are personalitate și a demonstrat asta în jocul de astăzi. Îi voi lăsa numărul lui, iar de la anul eu voi juca cu numărul 20. Trebuie să aprecieze că face parte din grupul aceasta și ar trebui să muncească mai mult pentru că are calități. Mă bucur că am rămas aici și nu îmi doresc să plec și aș vrea să continuăm în aceași formulă”.

Elevii lui Bogdan Andone au primit vacanță începând de astăzi deoarece nu au condițiile necesare de pregătire.


Olimpia Satu Mare – CS Mioveni 1-0 (0-0)

Olimpia: Anca-Trip - Duruş, Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) - Krausz, Sil. Pană - R. Rus, Kanaloş (90+3 Bura), D. Muntean – Faur (84 Ludușan).

Mioveni: F. Croitoru - Tirică, Vişa, I. Stoica, Ed. Stoica - Boboc, Rădescu - V. Mazilu (78 Vintilă), M. Galan (77 Biceanu), Ayza (cpt.) – Nilă (73 Staicu).

 

Tags: olimpia satu mare  cs mioveni  retur  etapa 21  liga 2  victorie  
4404 vizite
Distribuie pe