Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare găzduiește cea mai importantă competiție de beach volley din România
Adrian Pricop  - Joi, 21 Septembrie 2017

În perioada 21.09 – 24.09.2017 în Satu Mare se desfășoară cea mai importantă competiție de volei pe plajă organizată vreodată în România.


În Centrul Nou al orașului, pe platoul dintre Palatul Administrativ și Casa de Cultură a Sindicatelor, pe un teren de nisip amenajat special pentru aceasta competiție, se desfășoara sub egida Confederației Europene de Volei (CEV) etapă de CEV Beach Volleyball Satellite, destinata echipelor feminine.

Evenimentul este organizat de C.S. ADEP Satu Mare cu parteneri: Consiliului Județean Satu Mare, Primăria și Consiliului Local al Municipiului Satu Mare, in colaborare cu Federatia Romana de Volei. Sponsorii acestui eveniment important sunt: TARR Beton, Schlemmer, Rambo Energy Drink by Gama&Gama, Aquastar Satu Mare, Apaserv Satu Mare, Barta Ati. Parteneri CEV: Mikasa, Sberbank.

La acest turneu au dorit sa participe 56 de echipe din 28 de țări europene, iar conform clasamentului european au fost admise pentru competiție cele mai bune 24 de echipe. Dintre acestea, șapte echipe, cu cel mai mare punctaj sunt calificate direct pe tabloul principal (Main Draw). Acestora i se alătură echipa din Ungaria, compusa din Lakatos Enikő și Lutter Eszter, aceasta a primit wild card din partea CEV pentru calificarea directă pe tabloul principal.

Alte 16 echipe au intrat în competiție înca de joi după-amiază, pentru a se confrunta în calificări.

Printre favoritele principale al acestui turneu se numără jucătoare cu experiență vastă în acest sport: Karla Borger și Margareta Kozuch din Germania (favoritele numărul 1 la competiția din Satu Mare), Valentyna Davidova și Ievgeniia Shchypkova din Ucraina sau Svetlana Kholomina și Olga Motrich din Rusia.

România are și ea o echipă în competiție, care poate spera chiar și la o medalie: sătmărencele Adriana Matei si Vaida Beata deja sunt sportive consacrate în voleiul pe plaja, având în palmares o medalie de aur de la un turneu asemănător cu cel din Satu Mare. Elevele antrenorului Adrian Pricop – după argintul obținut la CEV Beach Volleyball Satellite Ljubljana, Slovenia – au câștigat în urmă cu o lună etapa de CEV Beach Volleyball Satellite din Larnaca, Cipru. A fost prima dată în istoria acestui sport, când o echipă din România a câstigat o competiție de asemenea anvergură, destinata seniorilor. Anul acesta sătmărencele Matei și Vaida au cucerit si medalia de argint la Campionatele Europene U22.

Deci, publicul sătmărean – și nu numai – este așteptat pe arena amenajată in centrul Sătmarului, să le susțină pe fetele noastre.

Echipele participante, in numar de 24, sunt din Germania, Ucraina, Rusia, Spania, Polonia, România, Ungaria, Elveția, Franța, Suedia, Danemarca, Cehia, Austria, Slovenia, Olanda, Serbia și Belgia.

Supervizorul CEV al acestei competiții din Satu Mare este Anton Fichtinger din Austria, delegatul arbitrilor este Mireia Carreno Goma din Spania, iar directorul turneului este Adrian Pricop, cel din urmă fiind și promoterul 2017 CEV Beach Volleyball Women Satellite Satu Mare. Arbitrii locali sunt Georgiana Grădinaru, Adrian Bardasan, Mirela Mateizer si Andreea Bucheanu.

Premiile totale sunt de 4.000 euro, echipa câștigătoare fiind premiata cu 880 de euro.

Programul competiției:

Vineri, 22 septembrie si sâmbătă, 23 septembrie incepand cu ora 10.00, meciurile tabloului principal;

Duminică, 24 septembrie: semifinale, finale.

Rezultatele pot fi urmărite în timp real pe pagina oficială a Confederației Europene de Volei, www.cev.lu

Tags: volei  plaja  satu mare  
1723 vizite
Distribuie pe