Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Daniel Surducan din Sătmărel este campion național al Portugaliei la kickboxing și Muay Thai
Karina Muresanu Vlad  - Luni, 16 Octombrie 2017

Daniel Surducan, campionul național al Portugaliei la kickboxing în 2017, a devenit la sfârșitul săptămânii trecute și campion național la Muay Thai, la categoria 81 kg.

Daniel Surducan are 23 de ani, s-a născut în Sătmărel, județul Satu Mare, și la vârsta de 13 ani a emigrat împreună cu părinții în Portugalia.

În 2014 a început activitatea sportivă de performanță și competitivă, cu antrenamente zilnice de câte 2-3 ore, după programul de lucru la firma de grădinărit la care lucrează, ajungând astfel anul acesta campion regional și național, în Portugalia, la kickboxing.

Pe lângă medalia de aur la categoria sa, campionul diasporei române din Portugalia a câștigat sâmbătă, la Campionatul Național de Muay Thai organizat la Vilalonga, și aurul pe echipe, împreună cu luptătorii ”Pilhas Team”, antrenați de Paulo ”Pilhas”, campion european la kickboxing în 2008 și campion mondial în 2009.

Din echipa campioană mai fac parte și moldoveanul Ioan Sirghi, ucraineanul Alexandr Kimas și portughezii Fabio Ferraz și Guilherme Vaz, o echipă multietnică ce și-a regăsit forța în diversitatea ei, obținând astfel 8 victorii în 8 lupte.

”A fost o zi grea, dar a fost o zi mare!” - spune Daniel Surducan. ”Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine: familia și prietenii mei, dar și suporterii care m-au încurajat online. Victoria este a noastră!”

Articol preluat de pe blogul ”corespondentei” noastre din diaspora portugheză, Karina Mureșanu Vlad

Tags: campion  kickboxing  portugalia  daniel surducan  
6845 vizite
Distribuie pe