Locale Altele
Joi, 27 Ianuarie 2022
Joi, 27 Ian 2022
Olimpia învinsă acasă de Chindia Târgoviște. Jucătorii au transmis un mesaj sătmărenilor.
Veronica Hodas  - Sambata, 25 Noiembrie 2017

Situația dificilă cu care se confruntă Olimpia Satu Mare și-a spus cuvântul astăzi, în meciul etapei a 19-a din cadrul Ligii a 2-a la fotbal. Sătmărenii nu au dat totul în teren în această ultimă etapă a turului de campionat și au pierdut acasă cu Chindia Târgoviște cu 1-3.


Jocul nu a început la fix deoarece jucătorii Olimpiei au ieșit de la vestiare cu zece minute mai târziu, în semn de protest. Aceștia au ieșit pe teren cu un banner pe care era scris mesajul „Nu lăsați Olimpia să moară!”.

Fără doar și poate elevii lui Zotan Ritli sunt foarte afectați de ceea ce se întâmplă la club, nu și-au luat salariile de câteva luni, iar din cauza lipsei de concentrare și fără vreo motivație, astăzi au făcut un meci slab lăsându-i pe cei de la Târgoviște să domine întreaga partidă. Așa se face că și prima mare ocazie a fost cea a oaspeților, Honciu (min 4) singur în fața porții a trimis cu latul pe lângă poartă. A doua ocazie a fost finalizată cu succes de Liviu Mihai (min 12) care a marcat la colțul careului de 6 metri printre picioarele lui Muntean.


Sătmărenii și-au creat câteva ocazii, însă nu foarte clare, Brata (min 13) a executat o lovitură liberă puțin peste vinclu, iar Muntean (min 18) a șutat în plasa laterală. După aceste două eșecuri, oaspeții au înscris și cel de-al doilea gol, Cherchez a executat un corner, Vătavu a trimis balonul în transversală, mingea a sărit la Honciu (min 25) care a înscris fără să stea pe gânduri.


O altă ocazie uriașă a celor de la Târgoviște a avut-o Cherchez (min 32) care a șutat în transversală, iar câteva minute mai târziu, a șutat puternic de la 22 metri, dar Florin Muntean a reținut.  Înainte de a intra la vestiare, jucătorii Chindiei au înscris și golul cu numărul trei. Liviu Mihai a primit o centrare de pe dreapta care l-a ajutat să înscrie de la 6 metri.

Repriza secundă a fost dominată tot de echipa oaspete, Cherchez (min 54) a trecut ușor de trei jucători ai Olimpiei, a reușit să treacă și de portarul Șuta și a trimis mingea spre poarta goală, dar Duruș a fost pe fază și a respins în corner.


O primă șansă de a înscrie golul de onoare a avut-o Lusamba (min 56) care a rămas singur cu portarul și i-a trimis mingea în brațe, iar a două ocazie a avut-o tot Lusamba  (min 73), dar șutul lui a fost respins de Popescu.


Andrei Șerban (min 67) a căutat golul al patrulea printr-un șut violent de la 16 metri pe care Șuta l-a respins de la vinclu. Chindia a rămas în zece oameni după ce Denis Ispas a văzut cel de-al doilea cartonaș galben pentru tragere de timp, a întârziat 30 de secunde o lovitură liberă de la mijlocul terenului.


La finalul partidei, sătmărenii au reușit să înscrie și golul de onoare, Brata a șutat la poartă, Popescu a respins pâna la Jurj care a înscris unicul gol al Olimpiei.

Antrenorul Olimpiei, Zoltan Ritli a declarat că jucătorii sunt afectați din cauza problemelor de la club, „Se vede că jucătorii sunt afectați de ceea ce se întâmplă la echipă. Din cauza problemelor care sunt se vede că în jocul lor e lipsă de agresivitate, de atitudine, de concentrare, frica de a se accidenta.

Astăzi am întâlnit o echipă foarte bună, mult peste a noastră. S-a văzut cu ce ușurință ajung la ocazii de gol. Noi am marcat numai când au fost ei în zece oameni. Rezultatul putea să fie și mai drastic având în vedere ocaziile clare pe care le-au avut.

Astea sunt condițiile, o ducem până când putem, dar fără sprijin cam asta e urmarea a ceea ce se întâmplă la ora asta la echipă. Săptămâna viitoare este ultimatum. Dacă nu vom plăti datoriile jucătorilor care au fost aici anul trecut, ne vor depuncta, iar după aceea amendă și ne oprește de la transferuri. Noi ne antrenăm și încerc să capacitez jucătorii măcat cât de cât să se prezinte la antrenament. Săptămâna aceasta jucătorii de la Baia Mare nu au avut bani să vină la antrenamente. De când am venit eu la echipă, jucătorii nu au fost plătiți deloc. Au primit o primă din banii care au venit de la domnul primar și încă o primă. Sunt jucători care nu și-au luat salarii din vară.

Au fost momente când am reușit să îi capacitez și au fost momente când nu ne-am antrenat aproape toată săptămâna și suntem într-o cădere liberă. Eu îmi respect meseria, facem antrenamente în funcție de cum vin ei...dacă nu ai nici o motivație nu poți să le ceri să facă foarte mult. Din păcate acesta este lotul. Nu avem concurență pe posturi și încercăm să găsim jucători care pot să facă față și pe alte posturi.

Ar fi păcat ca să moară echipa asta acum. S-a muncit mult să se ajungă aici. Sunt niște probleme de managemant și cred că din cauza asta s-a ajuns aici, din cauza managemantului dificitar. Când am avenit la echipă am știut că e o situație grea, dar dacă primeam banii de la Consiliul Județean ne-am fi putut descurca cel puțin până în ianuarie, dar așa ba existăm, ba nu existăm.

La ora actuală suntem cu un picior în groapă. Cei care au finanțat echipa până acum trebuie să ia în calcul daca vor să continue sau să desființeze echipa. Noi am hotărât că ne vom prezenta la antrenament, vom încerca să jucăm cât posibil să mergem până în capăt. Dacă vor fi două etape, meciul de acasă cred că vom reuși să-l organizăm, dar la Clinceni nu cred că vom mai putea merge pentru că din păcate clubul nu mai are credibilitate și nu te ajută nimeni”.

Olimpia Satu Mare – Chindia Târgoviște 1-3 (0-3)

Marcatori: Liviu Mihai (12’) 0-1 / Chindia Târgoviște

Georgian Honciu (25’) 0-2 / Chindia Târgoviște

Liviu Mihai (45’) 0-3 / Chindia Târgoviște

Sergiu Jurj (90+1) 1-3 / Olimpia Satu Mare

Olimpia: Fl. Muntean - Duruş, Hlinca, Cr. Munteanu, Bura - Villand - Vas. Pop, D. Muntean, Brata (cpt.), Miholca - Lusamba

Rezerve neutilizate:Fl. Achim, R. Rus, Szasz, Nemeş.

Chindia: I. Popescu - Martac, D. Ispas, Vătavu, D. Ciobotariu - Pencea, Honciu (cpt.), L. Mihai, Crinel Stoica - Nisipeanu, Cherchez

Rezerve neutilizare: Meilă, Acasandrei, Cr. Matei, Bâftoi.

Stadion: Olimpia (Satu Mare - Satu Mare);
Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara); Asistenţi: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) şi Marius Bălan (Dej).

Tags: protest  olimpia satu mare  chindia targoviste  etapa 19  
1379 vizite
Distribuie pe