Locale Altele
Vineri, 27 Ianuarie 2023
Vin, 27 Ian 2023
Olimpia câștigă ultimul meci din acest an de pe teren propriu. Portarul Șuta, omul meciului.
Veronica Hodas  - Sambata, 2 Decembrie 2017

Olimpia a jucat sâmbătă, pe teren propriu, primul meci al returului Ligii a 2-a la fotbal, în compania formației Metaloglobus București, pe care a învins-o cu scorul de 2-0.


Cu toată situația dificilă cu care se confruntă clubul Olimpia în aceste momente, jucătorii au intrat astăzi în teren cu dorința de a câștiga ultimul meci pe care l-au jucat acasă în acest an și poate chiar ultimul meci al echipei.


Sătmărenii au fost susținuți din tribună de un număr mic de spectatori care au stat în ploaie până la finalul meciului. Și nu au stat degeaba deoarece a fost un meci bun cu câteva ocazii frumoase, iar paradele superbe ale portarului Șuta și-au pus „amprenta” pe meciul de astăzi.


După două ocazii ratate de Muntean (min 3) și Duruș (min 18), sătmărenii au reușit să deschidă scorul prin Dumitru Muntean (min 21) care a primit centrarea de la Pop și a înscris cu latul la vinclu. Apoi oaspeții au început să atace, Ghenovici (min 37) a trimis spre poartă balonul de la 18 metri, dar Șuta a reținut de lângă bară. Același Șuta a respins de la vinclu și șutul violent a lui Răileanu (min 41). Înainte de a se încheia prima repriză, Răileanu a încercat să înscrie de la 6 metri cu capul, însă Șuta a salvat-o încă odată pe Olimpia.


Repriza secundă a început cu atacul oaspeților, Ghenovici (min 60) a trimis o torpilă de la 20 metri, dar instictul salvator a lui Șuta „s-a activat” din nou. Vlad Vlăduț a încercat și el să marcheze fără succes.


Elevii lui Zoltan Ritli au primit o lovitură executată de Muntean (min 70), dar balonul a lovit bara. Două minute mai târziu, Vasile Pop a scăpat pe contraatac și din 10 metri a șutat în portar.


Bucureștenii nu s-au lăsat și au mai pus de două ori în pericol poarta lui Șuta care a respins două șuturi a lui Asanache de la 12 metri și cel a lui Ghenovici. După care, sătmărenii au scăpat din nou pe contraatac, Lusamba i-a centrat lui Jurj care a înscris de la 4 metri.

Olimpia și-a încheiat anul cu o victorie, iar jucătorii au ieșit cu capul sus de pe teren.


Din lot au lipsit Hlica și Miholca. Cei doi au plecat de la echipă din cauza problemelor financiare.

Antrenorul Olimpiei, Zoltan Ritli și-a felicitat băieții pentru victorie și pentru atitudinea pe care au avut-o având în vedere că nu au și-au luat salariile din luna iunie. „Vreau să felict băieții victoria de astăzi și pentru tot parcusul pe care l-am avut împreună. Din punct de vedere sportiv noi ne-am respectat meseria, jucătorii la fel. Suntem în grafic. Obiectivul era să facem 25-26 de puncte și consider că din punct de vedere sportiv, fără cele 4 puncte penalizare, pe locul 11-12, ceea ce e un lucru foarte bun având în vedere că noi din luna iunie nu am fost plătiți. De când am început pregătirile jucătorii n-au luat nici un salar. Am jucători care s-au lăsat de fotbal pentru că nu au putut să își întrețină familia și de luni au mers la lucru”.Olimpia Satu Mare – Metaloglobus București 2-0 (1-0)

Marcatori: Dumitru Muntean 1-0 (21’) / Olimpia Satu Mare

Sergiu Jurj 2-0 (90’)/ Olimpia Satu Mare

Olimpia: Şuta - Szasz, Cubaş, Bura (64’ Jurj), Villand, Lusamba (90+1 Rus), Brata, D. Muntean, V. Pop (cpt.) (85’ Achim), Cr. Munteanu, Duruş.
Rezerve neutilizate: Fl. Muntean - L. Vincze, Nemeş, Cocian.

Metaloglobus: Geantă - Robu, Mitroi (cpt.), Caramalău, Răileanu, Ghenovici, Sava, St. Niculae (64’ Stângă) , Vl. Vlad (73’ A. Marian), Nsukami
Rezerve neutilizate: M. Nedelcu - Negotei, G. Coman, Fl. Iordache, R. Gheorghe.

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Număr spectatori – 50.
Arbitru: Cristian Codrea. Asistenţi: Cristian Nicolae Lucaci şi Radu Despa (toţi din Baia Mare).

 

Tags: olimpia satu mare  metaloglobus  retur  victorie  
2048 vizite
Distribuie pe