Locale Altele
Miercuri, 22 Mai 2024
Mie, 22 Mai 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un băiețel sătmărean de 8 ani, Darius Torok-Brândușan, este campion național la șah
CS Vointa Satu Mare  - Luni, 9 Aprilie 2018

În perioada 27 martie – 6 aprilie, la Călimănești-Căciulata s-au desfășurat Campionatele Naționale individuale de șah pentru copii, juniori și tineret. La întreceri au luat parte 601 jucători din toată țara.

Jucătorii legitimați la C.S. Voința Satu Mare au avut o comportare bună, obținând rezultate deosebite. Astfel, Torok-Brandusan Darius a devenit campion național la șah clasic la categoria de băieți 8 ani, având un parcurs deosebit, 8.5 puncte din 9 partide.

Darius a câștigat 8 partide la sportivi titrați din cluburile din capitală și din Iași cum ar fi: Iacob Cosmin-Stefan, Podarica Alexandru-Constantin, Calin Mihai-Octavian, Asavinei Rares-Adrian, Ivancescu Bogdan-Andrei, Paunescu Stefan-Vlad, Cruceru-Uceanu Tudor-Mihai și Dănila Tudor-Gabriel, lasand doar o singura remiza in runda a-VIII-a lui Nica Tudor Stefan. Darius este pregătit la clubul Voința de către Maestru FIDE Muntean Ciprian-Sorin.

Podiumul a fost completat de Păunescu Ștefan-Vlad (CSM Bucuresti) cu 8 puncte si Ivăncescu Bogdan-Andrei (CSM București) cu 7 puncte.

 În urma cuceririi titlului de campion național la șah clasic Darius si-a câștigat dreptul de a reprezenta România la Campionatul Mondial de juniori ce va avea loc la Santiago de Compostela (Spania) in perioada 3-16 noiembrie 2018 sau la Campionatul European de juniori de la Riga (Letonia), ce se va desfășura în perioada 19-30 august 2018. În următorele zile conducerea clubului va decide în funcție de resursele financiare la care din cele două competiții va participa.

La proba de dezlegări-probleme Darius a obtinut medalia de bronz, clasându-se pe locurile 3-4 la egalitate, iar la șahul rapid a obținut locul 4.

C.S. Voința a mai avut un reprezentat la acest turneu, la categoria Băieti 12 ani, Mareșanu Mina-Andrei la primul concurs de acest nivel obținând rezultate promițătoare: 4.5 puncte la șah clasic si șah rapid, respectiv 5 puncte la blitz.

Tags: satmarean  campion  national  sah  
3439 vizite
Distribuie pe