Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
S-au turat motoarele și s-a dat start Campionatului Național de Rally Raid de la Satu Mare
Veronica Hodas  - Vineri, 4 Mai 2018

În acest sfârșit de săptămână, județul nostru găzduiește prima etapă a Campionatului Național de Rally Raid la care concurează piloți din țară și străinătate.Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc astăzi în Piața Libertății în prezența ministrului Tineretului și Sportului, Ioana Bran și a sătmărenilor.
„Este o bucurie, o mândrie când vezi că se organizează fel și fel de evenimente. Ideal ar fi să se facă cât mai multe în România. Știu că pentru organizarea acestei etape s-au purtat discuții aproape un an de zile. Nu este un lucru ușor să organizezi așa ceva. Îi felicit pe organizatori și le urez mult succes concurenților. În aceste două zile vom auzi multe motoare turate la maxim, sunt mulți kilomentri de parcurs și azi și mâine. Și sper să se petreacă fără incidente și abateri de la traseu. Ca și copilot s-ar putea să am ocazia să văd care este senzația dintr-o astfel de mașină.”, a declarat ministrul Ioana Bran.Astăzi piloții au luat startul superficialei de lângă Pădurea Mare, iar sâmbătă vor lua startul la ora 9.00 din Piața Libertății.


Probele speciale de mâine se vor derula pe drumuri forestiere și drumuri de câmp: în zona Codrului, drumul forestier Sâi-Chilia, drumuri de câmp între Homorodul de Mijloc și platoul Medișa, în formă de buclă, pe o lungime totală de 456 de kilometri.

Participanții vor concura pe drumurile forestiere din județul nostru în zona locațiilor Satu Mare, Viile Satu Mare, Homorodul de Jos, Homorodul de Mijloc, Homorodul de Sus, Medișa, Hodișa, Solduba, Cuța, Stâna, Bolda, Șandra, Socond, Sâi, Măriuș, Chilia, Poiana Codrului. Probele speciale se vor derula pe drumuri forestiere și drumuri de câmp : în zona Codrului, drumul forestier Sâi - Chilia, drumuri de camp între Homorodul de Mijloc – platoul Medișa, in formă de buclă, pe o lungime totală de circa 300 de kilometri, împreună cu etapele de legătură.

Spectatorii pot urmării evoluția mașinilor de pe dig și în zonele special amenajate.

PUNCTE PENTRU SPECTATORI:

La ieșire din localitatea Viile Apei înspre localitatea Medișa https://goo.gl/maps/zWrN4BPmBqD2

La ieșire din localitatea Sâi spre Necopoihttps://goo.gl/maps/rf3C4AvgDw72

Homorodu de Jos – la tabla de intrare în localitate, se face stânga spre Sâi circa 200 m https://goo.gl/maps/aYuUKo9BN9S2

Chilia – ieşirea din localitate pe drumul forestier, lângă cimitir, în livadă https://goo.gl/maps/KYS1dfJpXyu

Poiana Codrului pe drumul forestier spre localitatea Sâi https://goo.gl/maps/UVjDdgXhZBz

La ieșire din localitatea Șandra spre Soconzelhttps://goo.gl/maps/TvHwsawTcNt

Atentie! 

Echipaţi-vă adecvat condiţiilor meteo şi de teren, asiguraţi-vă provizii suficiente de hrană şi lichide. Respectaţi indicaţiile organizatorilor şi forţelor de ordine. Nu staţionaţi in zonele periculoase (exteriorul virajelor) şi păstraţi distanţa faţă de marginea traseului. Evitaţi locurile aflate sub nivelul traseului. Fiţi atenţi la autovehiculele care trec pe traseu. Nu lăsaţi nesupravegheaţi copiii şi animalele de companie. Nu circulaţi pe traseul probei în perioada cât acesta este închis.

Tags: rally raid  satu mare  campionat  etapa i  
4167 vizite
Distribuie pe