Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nadia Comăneci la reinaugurarea unei săli de gimnastică
Ministerul Tineretului și Sportului  - Miercuri, 19 Septembrie 2018

Sala de gimnastică din cadrul Complexului Sportiv Național Lia Manoliu și-a schimbat miercuri denumirea în „Sala Nicolae Vieru”, în memoria fostului președinte al Federației Române de Gimnastică.

Nicolae Vieru a condus FRG timp de 18 ani și a fost vicepreședinte al Federației Internaționale de Gimnastică din 2008 până în anul 2016, când s-a stins din viață, dar și membru al FIG timp de 32 de ani. La inițiativa FRG și a lui Ștefan Vieru, fiul regretatului Nicolae Vieru, MTS și CNSB au aprobat acordarea numelui lui Nicolae Vieru sălii de gimnastică din complex.

La ceremonia de miercuri au fost prezenți ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, președintele COSR Mihai Covaliu, inegalabila Nadia Comăneci, conducerea FRG și foarte mulți apropiați ai lui Nicolae Vieru , foști mari campioni și multe nume mari care au contribuit la istoria de aur a gimnasticii românești.

Memoria lui Nicolae Vieru a rămas cât se poate de puternică și vie în lumea sportului, fostul lider al gimnasticii reușind să adune, chiar și la doi ani de la dispariția sa, toată familia acestui sport.

După dezvelirea plachetei comemorative, cei prezenți au vizitat și sala de sport care a fost construită în anul 1964, iar Nadia Comăneci a pășit prin sală și a rememorat câteva dintre momentele pe care le-a trăit acolo.

„Este un moment emoționant atât pentru familia Vieru, cât și pentru întreaga familie a gimnasticii. Cu toții știm despre lunga activitate de peste 5 decenii a domnului Vieru în gimnastică și chiar dacă noi, care suntem mai tineri, nu am apucat să trăim mult din acea perioadă , o cunoaștem din povești, din istorii și din vorbele bune auzite despre el. El a fost nu numai un lider important pentru gimnastica românească, dar și pentru cea internațională, sunt extrem de puțini români care să dețină asemenea funcții importante în federații internaționale. Vă mulțumesc pentru invitație și felicitări pentru această inițiativă” - a spus ministrul Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare, la ceremonia de miercuri.

Tags: sala  gimnastica  nadia comaneci  
2335 vizite
Distribuie pe