Locale Altele
Marti, 22 Iunie 2021
Marti, 22 Iun 2021
Ministrul Ioana Bran, la o reuniune europeană dedicată sportului, la Belgrad. A jucat și fotbal!
Ministerul Tineretului și Sportului  - Vineri, 28 Septembrie 2018

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare, a participat joi, la Belgrad, la un important eveniment organizat de către Comisia Europeană.

La invitația înaltului comisar european pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, Tibor Navracsics, ministrul a luat cuvântul în cadrul seminarului dedicat Săptămânii Europene a Sportului, la reuniunea pe tema Healthy Lifestyle Beyond Borders.

Printre numeroșii participanți s-au aflat personalități importante din lumea sportului european, precum Janez Kocijancici - președintele Comitetelor Olimpice Europene, Vanja Udovicic - ministrul Tineretului și Sportului din Serbia, George Visacki - secretarul general al Comitetului Olimpic din Serbia, Wolfgang Baumann - secretarul general al Federației Internaționale Sportul pentru Toți, miniștri din Europa și membri ai Parlamentului European, foști mari sportivi.

În cuvântul său, ministrul Ioana Bran a vorbit despre importanța pentru sănătate a practicării sportului și a mișcării fizice încă de la vârste mici, acolo unde părinții au un rol determinant în acest sens și a vorbit și despre cum ar putea fi ameliorate rezultatele recentului Eurobarometru, care arată că, la nivel european, bărbații sunt mult mai activi și fac mai multă mișcare decât femeile. Și a dat exemplul unor mari campioane precum Nadia Comaneci, Cristina Neagu sau Simona Halep, care prin impactul și notorietatea performanțelor lor au devenit femei model și un imbold în plus pentru români de a face mișcare.

Întrebată și despre exemple concrete prin care guvernarea încearcă să stimuleze activitatea fizică în rândul populației, Ioana Bran a amintit despre programul Campionii României, prin care foști mari sportivi vizitează școlile și vorbesc cu elevii, încurajându-i să facă sport, dar și despre includerea în proiectul de organizare a EURO 2020 a unei inițiative de anvergură, prin care se vor construi nu mai puțin de 400 de terenuri de fotbal în toată țara și care vor rămâne la dispoziția copiilor, a tinerilor și a celor care doresc să facă sport.

De-a lungul zilei, ministrul Ioana Bran a purtat și discuții directe cu comisarul european Navracsics, dar și cu șeful diviziei sport al Comisiei Europene, Yves Le Lostecque, care chiar astăzi, vineri, se va afla la o reuniune la București.

„Chiar dacă a fost o vizită fulger, foarte scurtă, programul evenimentului de la Belgrad a fost unul foarte încărcat, plin de substanță și de discuții utile. Am schimbat păreri și informații cu cei doi înalți oficiali ai Comisiei Europene, dar și cu omologi și colegi de-ai mei din alte țări și sunt convinsă că reuniunea de joi a fost un pas înainte în eforturile noastre comune, ale guvernanților europeni, de a dezvolta practicarea mișcării fizice în rândul populației. Statisticile și cifrele arată un ușor declin în ultima vreme și tocmai de accea cred că ce am discutat noi aici va fi continuat și pus în practică și vom reuși să schimbăm acest trend într-unul ascendent și care să arate că încet încet atât copiii, tinerii dar și cei în vârstă se vor îndrepta din ce în ce mai mult spre sport și mișcare fizică” - a spus Ioana Bran.

În aceeași zi, ea a acceptat invitația înaltului comisar european Tibor Navracsics de a participa la un meci amical de fotbal cu scop caritabil. În cadrul mini-turneului demonstrativ au jucat două echipe ale participanților la reuniunea Comisiei Europene și o echipă a jurnaliștilor locali.

Ioana Bran a jucat în echipă cu oficialități din lumea sportului european, precum comisarul european Tibor Navracsics sau Wolfgang Baumann - secretarul general al Federației Internaționale Sportul pentru Toți și a fost foarte aproape să și înscrie un gol.

Meciul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinirea copiilor bolnavi din Serbia, care au nevoie de tratament costisitor în străinătate. Ioana Bran a oferit organizatorilor 3 tricouri oficiale originale ale echipelor naționale de volei, baschet și rugby ale României, toate cu semnăturile sportivilor români.

„A fost o inițiativă lăudabilă, când este vorba de a sprijini niște copii bolnavi care au nevoie de tratamente, trebuie făcut orice efort. Vreau să-i mulțumesc și președintelui FR Rugby Alin Petrache, care m-a ajutat să obțin în timp util tricourile tricolorilor români și să le pot astfel oferi pentru licitația de la Belgrad. Cât despre meciul în sine, rezultatul nici nu mai contează, important este că ne-am adunat cu toții pentru a promova mișcarea sportivă și pentru a face un gest simbolic care sper să-i determine și pe alții să se alăture acelei campanii sociale” - a spus Ioana Bran.

Tags: seminar  sport  belgrad  ioana bran  
1304 vizite
Distribuie pe