Locale Altele
Joi, 25 Iulie 2024
Joi, 25 Iul 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Emanuel Gyenes nevoit să abandoneze Raliul Dakar după o căzătură dură
Veronica Bretan  - Miercuri, 16 Ianuarie 2019

Înainte cu două zile de finalul Raliului Dakar 2019, riderul sătmărean, Emanuel Gyenes a fost nevoit să abandoneze cursa după ce a suferit o căzătură dură și a acuzat dureri la brațul în care are tija.

În cadrul etapei a 8-a startul a fost mix, adică au pornit primele zece motociclete, zece mașini și cinci camioane. A fost foarte greu pentru riderii care au pornit în urma acestora deoarece au lăsat urme și a fost mult nisip și foarte mult praf.

Riderul Autonet Motorcyle Team a suferit o căzătură dură după primul waypoint, iar după impact i-au apărut durerile la brațul drept în care are băgată tija și nu a mai putut continua.

„Am încercat imposibilul și eram deja foarte aproape să fac să devină realitatea ceea ce mi-am propus. Etapa a 8 a din Dakar 2019 nu a fost nicidecum așa cum mi-am dorit-o. A fost un start în care 80% din motocicliști am pornit după zece mașini și 5 camioane și a fost extrem de greu în urme și praf. După waypoint 1 am căzut, s-a avariat sistemul de navigație și impactul a fost dur pentru brațul drept în care am tija. Am încercat să mai merg și după 10 km a trebuit să mă opresc pentru că nu mai puteam ține mâna pe ghidon. Am stat zeci de minute să văd dacă pot continua, însă în cele din urmă a trebuit să chem elicopterul. Voi reveni anul viitor în Dakar mult mai puternit și mai motivat”, a scris Emanuel Gyenes pe pagina sa de socializare.

Acesta mulțumește familiei, „în special soției mele care are răbdare cu mine și mă susține în tot ceea ce fac, echipei Autonet Import care de 10 ani este lângă mine.”

De asemenea, le mulțumește sponsorilor:Autonet Motorcycle Team, MAHLE, Varta, Mobil1 prin Lubexpert Romania, Auto Check Center, Schlemmer Romania, BMW Group West Motors - Satu Mare, BMW Grup West Premium - Oradea.

„Vreau să mulțumesc băieților de la Kinetomed Arena care m-au ajutat cu recuperarea de după accident, fără ei sigur nu aș fi putut lua startul în raliu,sunt foarte profesioniști!!!

Celor de www.ballansportswear.com care mă ajuta cu echipamentul pe tot sezonul.

LetsRide Graphics mi-a făcut stickerele pe motocicletă și au rezistat foarte bine condițiilor dure.

Multumesc Federatia Romana de Motociclism pentru sustinere.

Și nu in ultimul rand vreau sa multumesc prietenilor care m-au ajutat sa fie pregatit tot pentru Dakar2019: Adina Renatta Stepanov, Szilveszter Marton, Olah Laszlo, Szasza Racz, Butuza Marcel, Alex Garbacea, Adrian Raduta, Lorant Ferent”.

Redacția Satu Mare Online îl felicită pe riderul sătmărean pentru curaj, pentru determinare și pentru rezultatul obținut în cele 8 etape având în vedere condițiile în care a luat startul. Laughing

Tags: emanuel gyenes  abandon  accidentare  dakar 2019  
2992 vizite
Distribuie pe