Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tinerii caiaciști sătmăreni au concurat la Buzău XRace
Caiac SMile  - Luni, 8 Aprilie 2019

Șapte juniori din Satu Mare cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au reprezentat, sâmbătă, Clubul Caiac SMile la competiția sportivă Buzău XRace - ediția cu numărul IV, desfășurată în orașul Nehoiu. 

Antrenați de Ionuț Stancovici, cunoscut sportiv cu performanțe în concursurile de caiac slalom,  tinerii sătmăreni s-au pregătit intens pentru două dintre probele concursului, desfășurate pe râul Buzău: downriver - parcurgerea unui traseu de grad 2+/3, cu pasaje tehnice și atingerea a 9 checkpoint-uri, pe o distanță de aproximativ 10 km (start la Centrală - finish după mini-cascada “Mașina de spălat”) și proba de slalom, la podul Lunca, cu parcurgerea unui traseu tehnic în curent printre obstacole (5 checkpoint-uri).

Echipați corespunzător (costume izolatoare, vestă de salvare, cască, padelă și caiac), curajoșii  tineri au făcut spectacol la proba de caiac slalom. Sub privirile și încurajările publicului, ale antrenorului  și al echipei de safety care a asigurat parcurgerea în siguranță a probei pentru fiecare copil și în razele  unui soare curios s-a dat startul, rând pe rând, pentru fiecare participant, în două manșe de concurs.  

Puțin timizi în prima manșă de concurs datorită premierei în acest gen de concurs pe white water, în a doua manșă au surprins prin determinare și curaj.

Neînfricarea celui mai tânăr din concurs:  Șerban Tope, timpul remarcabil scos de Matteo Olar cu toate checkpoint-urile bifate, determinarea Ritei Chenghe – singura fată participantă dintre juniori, originalitatea trasei alese de Dănuț Corodan, spiritul de luptă adus de Bence Suto și seninătatea cu care a abordat cursa Patrick Kozma, au colorat proba de  slalom, care a avut porțiuni cu un grad ridicat de dificultate tehnică. Podiumul a fost ocupat de Matteo și  Rita, din partea Caiac SMile, la premierea ce a urmat.

La proba de downriver, desfășurată în prima parte a zilei în absența soarelui, s-au remarcat  performanțele lui Matteo, al 5-lea la categoria masculină sosit la linia de finish, după  patru adulți cu un  istoric în performanțe de acest gen (locul II ocupat chiar de antrenorul lor, Ionuț Stancovici), Rita –  a 3-a la sosire la categoria feminină și Dănuț - singurii dintre copii care au participat la această probă dat fiind dificultatea traseului.

Acest suflu tânăr, adus în premieră acestui gen de concurs în România, sperăm să fie startul unor competiții cu rezultate notabile în comunitatea de caiaciști care este într-o continuă creștere.

„Acești mici campioni,  7 copii minunați, ne-au arătat puterea curajului și merită toate aplauzele noastre și susținerea pe un parcurs ce se întrevede tot mai bogat în experiențe frumoase pentru ei. Suntem mândri de juniorii echipei Caiac SMile și le urăm succes pe mai departe! Mulțumim Ulise Galu, Hibiscus și Mara Curatio pentru organizare Buzău XRace.”

 

Tags: caiacisti  rezultate  club caiac  
3284 vizite
Distribuie pe