Locale Altele
Joi, 30 Martie 2023
Joi, 30 Mar 2023
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nadina Hotca, argint la Jocurile Mondiale de Gimnastică Aerobică din Taiwan
Cristian Tudor  - Joi, 30 Iulie 2009

După medalia de aur cucerită anul trecut la Mondialele de la Ulm - Germania, sătmăreanca Nadina Hotca și-a mai trecut în palmares încă o ispravă.

           

Împreună cu colegele din echipa de gimnastică aerobică a României, Nadina Hotca a cucerit medalia de argint la Jocurile Mondiale de la Kaohsiung - Taiwan.

           

Competiția a avut loc săptămâna tecută și e considerată Olimpiada sporturilor...neolimpice.

Medalia de aur a fost cucerită de China, în vreme ce Rusia a luat bronzul.

           

Nadina Ionela Hotca s-a născut la Turț, în urma cu 21 de ani, a început gimnastica la Şcoala Generală nr.1 din Satu Mare, acolo unde a fost iniţiată în sport de Liliana Iancu, de la vârsta de şase ani.

 

A continuat cu Laura Pop si Belega Beata, fiind legitimata la CSS Satu Mare, pentru ca ulterior sa se transfere la Cetate Deva, acolo unde, din 2005, a fost convocata la lotul national de junioare.

 

La Europenele 2005 din Coimbra – Portugalia s-a clasat pe locul I în proba de grup si pe locul III la trio, pentru ca din 2007 sa faca parte din lotul national de senioare. În 2008 a cucerit titlul mondial la Ulm, în Germania, iar anul acesta, pe lângă argintul luat în Taiwan, a mai terminat pe locul secund și la Internaționalele Franței.

           

Alături de Nadina Hotca, din echipa României mai fac parte Cristina Nedelcu, Cristina Antonescu, Laura Cristache, Corina Constantin și Anca Surdu, antrenoare Maria Funea.

Tags: nadina hotca  gimnastica aerobica  taiwan  
3940 vizite
Distribuie pe