Locale Altele
Vineri, 19 August 2022
Vin, 19 Aug 2022
Sătmărenii sunt invitați să participe la competiția de Rally Raid „Cupa NSM” de la Carei
Ioana Bran  - Joi, 16 Mai 2019

Analizând impactul pozitiv al evenimentelor din trecut, precum și creșterea interesului pentru competițiile de Rally-Raid din România, Clubul Sportiv NSM Motorsport formată din membrii pasionați de acest sport, gazdele etapelor "TransCarpatic Rally", "Carpatica Rally Raid", "Trofeul Paul Badea", "Cupa Sătmarului", "A-CAR GerBog RallyRaid","Baja Satu Mare" și concurenți în numeroase competiții din acest domeniu, își exprimă intenția de organizare a evenimentului "Cupa NSM Carei 2019" în perioada 17-18.05.2019.

În cadrul acestei etape vor participa echipaje atât din țară. cât și din străinatate, care vor concura pe drumurile neasfaltate din județul Satu Mare, spre deliciul spectatorilor oferind un nou eveniment în portofoliul turistic al municipiului Carei.

Locația geografică aflată între Sanislău, Pișcolț și Valea lui Mihai oferă zone deschise, cu drumuri de nisip care leagă fermele și localitățile din zonă, o calitate foarte bună a suprafeței care se pretează competițiilor de raliuri oferind satisfacții deosebite în pilotaj dar și o configurație ușor de asigurat din punct de vedere al securității concurenților, spectatorilor și terților.

Secretariatul, startul, sosirea și parcul de asistență tehnică vor fi amplasate în curtea fata Monumentului Ostasului Roman din Carei.

Ziua de vineri este dedicată înscrierilor iar de la ora 16:00 concurenții vor pleca pe proba de legătură în lungime de 20 km ce duce la Resighea, locația de start în probele speciale. Prologul în lungime de 9 km va stabili ordinea de start pentru ziua de sâmbătă.

Ziua de sâmbătă începe la ora 9:00 cu prima probă specială, pe traseul buclă în lungime de 113 km, startul și sosirea avînd loc în același punct.

După prima probă, concurenții revin în Carei pentru asistența tehnică, dupa care se deplasează din nou la Resighea pentru proba specială numarul 2, pe acelasi traseu de 113 km dar în sens invers. Lungimea totală a traseului este de 355 km din care 235 km probe speciale.

Concurenții se pot înscrie cu autoturisme de teren sau de raliuri și SXS-uri, la grupele de avansați, debutanți sau promo - clasa de amatori.

Grupele de avansați și debutanți presupun autovehicule cu rollcage și echipament complet de securitate. Aceștia vor parcurge traseul în totalitate, fără restricții.

Grupa Promo cuprinde concurenții amatori, posesori de premise de conducere valabile și autovehicule înmatriculate, echipați cu căști de protecție. Aceștia vor parcurge doar jumătate din traseul probelor speciale, în regim de viteză medie impusă. După înscriere, aceștia vor beneficia de un instructaj special privind navigația, pilotajul și securitatea în competiție.

Spectatorii vor putea accesa traseul probelor în zonele special amenajate, foarte ușor din drumurile județene și naționale asfaltate, pe raza localităților Sanislău, Pișcolț, Resighea, Curtuiuș și Valea lui Mihai, pe baza informațiilor și materialelor oferite de organizator.

Cu aceasta ocazie isi vor face debutul in acest sport echpajul feminin format din Crenguta Marinca si Ioana Bran la bordul unei masini special preparta pentru competitii.

Alaturi de noi vom avea piloti consacrati care au in palmares etape de campionat mondial si european.

PROGRAM

Data

Ora

Activitatea

Locatia

3 mai

10.00

Inceperea inscrierilor

Secretariat

17 mai

13.30

Inchiderea inscrierilor

Secretariat

17 mai

10.00 - 13.30

Verificari administrative

Secretariat

17 mai

10.30 - 14.00

Verificari tehnice

Parc asistenta

17 mai

14.30

Prima sedinta a comisarilor sportivi

Secretariat

17 mai

14.45

Publicarea listei de start

Panou afisaj

17 mai

15.00

Briefing

Monumentul Ostașului român

17 mai

16.01

Start etapa I

Monumentul Ostașului român

18 mai

09.01

Start etapa II

Monumentul Ostașului român

18 mai

18.30

Verificari tehnice finale

Monumentul Ostașului român

18 mai

19.30

Afisarea rezultatelor provizorii

Panou afisaj

18 mai

20.00

Afisarea rezultatelor definitive

Panou afisaj

18 mai

20.30

Festivitate de premiere

Monumentul Ostașului român

ÎNSCRIERI

Începerea înscrierilor: 01mai 2019

  • inscrierea se poate face online pe email office@nsmmotorsport.ro cu formularul de inscriere completat, dovada platii taxei de inscriere si avizul medical eliberat de medicul de familie sau de către un cabinet de medicină sportivă (clasa Promo) sau la secretariatul competiției.

Închiderea înscrierilor: 17 mai ora 13.30

 

Tags: rally raid  cupa nsm  carei  
1447 vizite
Distribuie pe