Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Nagy Attila, trei medalii de aur la Campionatele Naționale de Atletism
Cristian Tudor  - Luni, 3 August 2009

În ciuda condițiilor modeste de pregătire, atleții sătmăreni continuă să facă senzație în competițiile interne.

           

La Campionatele Naționale pentru tineret și seniori ce au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute  la București, Nagy Attila a dat lovitura reușind să cucerească nu mai puțin de patru medalii.

 

Trei de aur, la 400m garduri-seniori, 400m garduri-tineret și la ștafeta 4x400m garduri, precum și un bronz la 110m garduri-tineret.

 

„Este un rezultat fantastic și-l felicit pe Attila pentru modul în care a concurat la aceste Naționale și mai ales pentru profesionalismul de care a dat dovadă după semieșecul de la Europene” - ne-a spus antrenorul lui Nagy Attila, profesorul Fulop Gheorghe.

           

Pentru Attila Nagy va urma un cantonament pe litoral cu colegii de la U Cluj. „Ne facem deja planuri de viitor și ne gândim la Universiada din 2011, unde, dacă vom fi sănătoși, cred că vom scoate o performanță deosebită” - a mai spus prof. Fulop Gheorghe, care recunoaște că dacă Attila alerga și la Europene așa cum a făcut-o în week-end la Naționale atunci altul era rezultatul din Lituania.

 

În proba de 3.000m obstacole, un alt sătmărean, Florin Chira, a luat duminică medalia de bronz la tineret. Chira e antrenat de profesorul Horea Macarie.

           

De remarcat că în prima zi a Naționalelor, la probe combinate, la octatlon, satmareanul Cosmin Farcas, antrenat de Radu Achim, a cucerit medalia de argint cu un total de 4.906 puncte. De asemenea, la decatlon, Varkasz Roland, pregatit tot de Radu Achim, a terminat pe locul IV cu 5.083 puncte.

Tags: nagy attila  atletism  medalii  
2298 vizite
Distribuie pe