Locale Altele
Miercuri, 18 Mai 2022
Mie, 18 Mai 2022
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare a fost gazda întâlnirii regionale a boxului românesc, pe Regiunea de Nord Vest
Veronica Bretan  - Joi, 14 Noiembrie 2019

Președintele Federației Române de Box, deputatul Vasile Cîtea, secretar general Daniel Ion și secretar federal, marele campion Dorel Simion au fost astăzi prezenți la Satu Mare unde a avut loc întâlnirea regională a boxului românesc, Regiunea Nord Vest, de coordonarea căreia este responsabil sătmăreanul Florin Mulcuțan.

La această întâlnire au participat toți membrii afiliați din județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Bistrița Năsăud și Cluj.

Conform președintelui FR Box, Vasile Cîtea, această întâlnire a avut ca scop programul federației „prin care să reuțim să comunicăm și să venim mai aproape de ceea ce înseamnă boxul. Am hotărât ca prin fiecare regiune de dezvoltare să încercăm să transferăm o parte din atribuții și activități către aceste organizații care nu au statut juridic, nu există o formulă de mini federație. Este o asociere de bună voie și le propunem să se constituie în formule de mini-federație în care să-și dezvolte programele cu atribitrii, cu antrenorii, cu sportivii, să reușească să colaboreze în ceea ce înseamnă sistemul competițional între ei.”

Dacă fiecare regiune ar trebui și-ar constitui organizația lor,  sportivii vor fi cei mai câștigați și astfel baza sportivă se va mări.

Secretarul general, Daniel Ion a menționat că în această zonă sunt 34 de membri afiliați „care sperăm să ne fie colaboratori”. Pe parcursul ședinței de astăzi s-au dezbătut idei, s-au făcut propuneri, iar discuțiile au fost utile și vor ajuta la realizarea unui proiect viabil pe termen lung.

Președinele Asociațeiei Județene de Box Satu Mare, Viorel Plosca a declarat că acest proiect „este start bun al lansării multor sportivi din zonele noastre deoarece va crește competitivitatea interjudețeană. Ni s-a creat oportunitatea să organizăm competiții în cele șase județe, chiar o etapă zonală de unde vom califica mai departe sportivi pentru Centrele Olimpice și loturile naționale. Consider că este de bun augur toată această mișcare care este de bun augur și trebuie să punem umărul și osul la treabă să demonstrăm că vom fi o forță a boxului românesc.”

 Boxul sătmărean este sprijinit de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare, iar directorul acestei instituții Adrian Ardelean a subliniat faptul că s-au făcut demersuri în a ajuta boxul sătmărean, astfel că s-a amenajat o sală de box care este dotată cu ring și saci de box și cu tot ceea ce este necesar pentru antrenamentul sportivilor. „Colaborarea noastră va fi din ce în ce mai strânsă.”

La final, președintele FR de Box a transmis că la baza care a fost pregătită pentru Centrul Olimpic, începând cu 20 noiembrie, un lot de zece copiii își vor înce pregătirile până în 20 decembrie. „Vom continua acel Centru Olimpic este în continuare în picioare, dar au fost niște probleme la nivel de comitet olimpic și atunci suntem dependeți de bugetul de pe 2020. Sunt sigur că vor fi bugetele corecte și suficiente pentru ca aceste centre să ia ființă din 2020 și la SM și la BM.”

Tags: intalnire  box  regiune  nord vest  
3604 vizite
Distribuie pe