Locale Altele
Vineri, 1 Iulie 2022
Vin, 1 Iul 2022
Olimpia Suporterilor (nu cea a grofilor) își face Academie de Fotbal
Florin Răchitan  - Marti, 27 Aprilie 2021

În timp ce grofii pregătesc deja ceea ce speră ei a fi țeapa imobiliară a vieții lor, cumpărându-și terenuri în zona Noroieni pe care ar urma să le vândă la prețuri umflate Guvernului de la Budapesta (în cazul în care acesta va câștiga alegerile de anul viitor), care vrea să construiască acolo o ”academie de fotbal” de spălat bani publici ai contribuabililor din țara vecină, în timp ce Olimpia Grofilor din cadrul CSM Satu Mare, burdușită cu bani publici de la contribuabilii sătmăreni, e pe loc retrogradabil în clasamentul Ligii a III-a, după niște faze din meciuri vândute de care râd cu cracii-n sus și pensionarii care au mai prins marile meciuri de pe Stadionul Olimpia, proiectul suporterilor olimpiști, care au echipă în fruntea clasamentului campionatului județean, trece la nivelul următor.

Asociatia Voluntari Olimpisti anunta crearea unui academii proprii de fotbal in Satu Mare, in jurul clubului Olimpia Satu Mare. Centrul de Copii si Juniori Olimpia MCMXXI va functiona la Stadionul Somesul, iar antrenorii vor fi din randul fostilor sau actualilor fotbalisti ai echipei. Olimpia are deja o echipa U18, rezervata pentru jucatorii sub 18 ani, dar se doreste, incepand din sezonul urmator, formarea unor grupe pentru categorii de varsta diferite. Obiectivul este ca academia sa devina o forta in sectorul juvenil, in urmatorii ani.

De-a lungul existentei clubului, voluntarii olimpisti au organizat mai multe actiuni care a avut copiii in prim plan. O actiune inedita a avut loc in primul an de existenta a clubului, cand echipa de seniori a infruntat o formatie alcatuita din 100 de copii imbracati in tricoul Olimpiei. Actiunea a fost un real succes, bucurandu-se de prezenta a numerosi satmareni, iar cei mici au plecat acasa cu tricouri si alte cadouri cu insemnele clubului.

"Proiectul nostru a avut de la inceput ca fundament ce poate oferi orasul si judetul Satu Mare fotbalului, dar si ce poate fotbalul sa ofere tuturor satmarenilor. Sunt convins ca pentru multi dintre noi, sunt foarte putine lucruri care se pot compara cu momentul cand iti vezi copilul imbracand tricoul Olimpiei, la orice nivel. De aceea, pasul urmator, crearea unei academii de fotbal unde tinerele talente din Satu Mare sa poata invata tainele fotbalului sub bagheta si indrumarea unor glorii din istoria Olimpiei, a fost unul firesc si necesar. Copii talentati din Satu Mare nu vor mai fi nevoiti sa plece in alte orase pentru a incepe o cariera in fotbal. Vom avea un Centru de Copii si Juniori al satmarenilor si pentru satmareni" - a declarat Cosmin Miclaus, presedintele clubului Olimpia Satu Mare

In urmatoarele luni, clubul va anunta procedurile de selectie, precum si coordonatorii grupelor. Antrenamentele se vor desfasura la baza sportiva Somesul, dupa un program prestabilit. Clubul intentioneaza sa atraga sponsori din orasul si judetul Satu Mare, pentru a suporta costurile finantarii activitatii acestei academii.

Tags: academie  fotbal  olimpia  satu mare  
18881 vizite
Distribuie pe